Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Zaurs Džavadovs Krievijā cīnīsies ar Aleksandru Stecurenko

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Zaurs Džavadovs Krievijā cīnīsies ar Aleksandru Stecurenko
Zaurs Džavadovs (no kreisās) un Aleksandrs Stecurenko
Foto: mma-knight.lt

Latvijas labākais vidējā svara (-76 kg) K-1 cīkstonis Zaurs Džavadovs piekritis pussmagā svara (-81 kg) kikboksa cīņai ar Eiropas K-1 čempionu Aleksandru Stecurenko. Cīņa notiks 16. jūnijā Mahačkalā (Krievijā) šovā „KREPP FC: Battle of the Stars 2”.

Divdesmit sešus gadus vecais Zaurs Džavadovs, kurš agrāk startēja pussmagajā svarā, bet pēc zaudējuma nīderlandietim Leonardo Tamam nolēma pāriet vienu svaru kategoriju zemāk, divu gadu laikā tikcis pie Latvijas, Baltijas un Eiropas čempiona tituliem. Džavadovs vēl šī gada sākumā minēja, ka svarā līdz 76 kg jūtas ļoti ērti un neplāno atgriezties pussmagajā svarā.

Laikam piedāvājums cīnīties ar titulēto Stecurenko skatoties no prestiža un finansiālās puses bijis tik pievilcīgs, ka Zaurs ir „spiests” atgriezties pussmagā svara divīzijā.

„Šī būs manas karjeras svarīgākā cīņa,” portālam sportacentrs.com apgalvoja Džavadovs, sīkāk nekomentējot kāpēc piekritis cīņai ar Stecurenko.

Arī Aleksandra Stecurenko vārds mūsu valsts kikboksa līdzjutējiem nav svešs, viņš divreiz viesojies Latvijā un abas reizes savā dzimtenē atgriezies kā uzvarētājs. Pirmo reizi krievu sportists mūsu pusē iegriezās 2011. gadā un uzvarēja FORWARD Eiropas K-1 čempionātā, kurā finālā uzveica tukumnieku Mareku Lavrinoviču. Pēc gada viņš atkal ieradās Rīgā, lai otro reizi krustotu dūres ar mūsu karatē meistaru Lavrinoviču. Arī revanša kaujā Latvijas sportists kājas traumas dēļ bija spiests atzīt bijušā W5 pasaules čempiona kikboksā Aleksandra Stecurenko pārākumu. Pēc šīs kaujas Lavrinovičs sēdās uz operācijas galda.

Cīņu šovs „KREPP FC: Battle of the Stars 2” ir interesants ar to, ka lielajā sportā atgriežas četrdesmit sešus gadus vecais brazīliešu MMA cīkstonis Marselo Giudiči (16-4-0), kuram paredzēta cīņa ar krievu sportistu Timuru Vaļijevu (5-1-0).

Giudiči ir 3 līmeņa melnā josta brazīliešu džiu – džitsu (BJJ). Viņš ir divkārtējs pasaules čempions BJJ, vairākkārtējs pasaules čempionātu medaļnieks, kā arī pieckārtējais Brazīlijas čempions un melnās jostas īpašnieks džudo.

Pēdējo MMA maču Marselo aizvadīja trīs gadus atpakaļ, kad viņam bija četrdesmit trīs gadi, piekāpjoties UFC cīkstonim Edsonam Barbozam (11-1-0). Šobrīd viņam ir līgumi ar dažādiem klubiem un valstīm, kurās viņš vada seminārus, treniņus un sagatavo sportistus sacensībām. Viņu audzēkņi piedalās visaugstākajā MMA līmeņa sacensībās, kā UFC un citās vadošajās organizācijās. Kas ir interesanti, Giudiči piedalās arī "TM fighting team" sportista Artūra Čerņavska (5-0-0) trenēšanā, bieži viesojoties Latvijā.

„KREPP FC: Battle of the Stars 2” cīņu pāri

DisciplīnaCīņu pāris
MMAMurad Zaynalabidov vs. Cris Hadji
MMAJunus Tagirov vs. TBA
MMAJamal Magomedov vs. Viktor Tomasevic
MMAEldar Gasanov vs. Walid Seghir
MMAMagomed Mutaev vs. TBA
MMASergey Kovalev vs. TBA
MMAAbdula Dadaev vs. Hyram Rodriguez
MMATimur Valiev vs. Marcelo Giudici
MMAMagomed Magomedov vs. Mariusz Radzishevski
MMAAmir Aleskerov vs. TBA
MMARashid Magomedov vs. Silmar Nunes
K-1Aleksandr Stetsurenko vs. Zaur Dzhavadov
K-1Zajnalbid Magomedov vs. Guilermo Valpoort

Izmantotie resursi:
MMA-KNIGHT.LT The Knight Of Plunge MMA Fighting...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...