Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

MMA veterāns Evangelista Santoss aiziet no sporta

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

MMA veterāns Evangelista Santoss aiziet no sporta
Evangelista Santoss
Foto: sherdog.com

Bijušais organizācijas “Strikeforce” pusvidējā svara (- 77 kg) čempiona titula pretendents brazīlietis Evangelista Santoss (21-18), kurš pērnā gada jūlijā cīņā ar britu sportistu Maiklu Peidžu (12-0) guva smagu galvaskausa traumu, izlēma pielikt punktu savai sportista karjerai.

Neskatoties uz to, ka Evangelista Santoss savā pēdējā aizvadītajā MMA mačā guva smagu galvas traumu (viņam tika ielauzta galvaskausa pieres daļa), viņš dažas nedēļas pēc operācijas, kurā ķirurgi sportistam pieri kā puzli salika no jauna un saskrūvēja ar skrūvēm, vēl izteicās, ka plāno atgriezties ringā.

Pēc ilgām pārdomām un pārrunām ar dakteriem brazīliešu cīkstonis, kuram šobrīd ir trīsdesmit deviņi gadi, tomēr izdomāja vairs neriskēt ar savu veselību un nolēma pielikt punktu sportista gaitām.

“Jūtos lieliski. Operācija aizritēja labi, taču nedomāju, ka vairs kāpšu ringā. Nevēlos vairs riskēt ar veselību. Ja nebūs veselības, es kā treneris nevarēšu nodot savas zināšanas tālāk citiem un nodrošināt savu ģimeni,” ārzemju masu medijiem atklāja Santoss, kurš ASV strādā par treneri klubā “Chute Boxe”.

Evangelista Santoss profesionālajā MMA debitēja tālajā 1997. gadā. Viņš savus spēkus izmēģināja gandrīz visās spēcīgākajās līgās – PRIDE, Bellator, Strikeforce, Pancrase un Cage Rage, taču līdz līgumam ar UFC viņš tā arī netika.

Cīņu sporta faniem brazīlietis galvenokārt palicis atmiņā dēļ cīņām pret Niku Diazu (26-9), Džordanu Meinu (29-11), Melvinu Manhofu (30-13-1), Gegardu Musasi (41-6-2), Mairisio Rua (24-10) un Maiklu Peidžu (12-0). Tiesa, nevienu no šiem slavenajiem vīriem Evangelistam neizvedās uzvarēt.

Taču nav tā, ka Santoss, kurš pasaules vidējā svara reitingā šobrīd ieņem 94. pozīciju, nebūtu uzvarējis nevienu pasaules klases vārdu. Starp viņa “upuriem” ir Freciss Karmonts (25-12), Mariuss Žaromskis (20-9), Mihals Materla (24-5) un Brenens Vords (14-4). Lai arī brazīliešu atlēts sportu pamet ar iekrātu ne to spožāko statistiku, viņš sporta faniem paliks atmiņā kā sportists, kurš pats nekad sev neizvēlas pretinieku un cīnās ar to, ko viņam liek pretī.

Izmantotie resursi:
UFC News, Results, Rumors, Videos, Events, UFC...