Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Gluhovs nokautē Volesu, Jemeļjanovs piedzīvo zaudējumu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Gluhovs nokautē Volesu, Jemeļjanovs piedzīvo zaudējumu
Konstantīns Gluhovs
Foto: Sherdog.com

Vakarnakt Krievijā risinājās profesionālā MMA cīņu šovs “ProFC 63”, kura centrālajā mačā Latvijas smagsvars Konstantīns Gluhovs (32-17) otrajā raundā nokautēja bijušo UFC cīkstoni no ASV Rodniju Volesu (26-16-1), bet cits mūsu valsts pārstāvis Oļegs Jemeļjanovs (5-2) pēc punktiem atzina krieva Konstantīna Andreitseva (7-5) pārākumu.

Trīsdesmit septiņus gadus vecais Gluhovs, kurš šobrīd pasaules reitingā ieņem augsto septiņdesmit trešo pozīciju, uz doto momentu ir brīvā aģenta statusā. Kamēr pasaules lielākās MMA organizācijas neizrāda interesi par Latvijas titulētāko smagsvaru, viņš spiests pieņemt otrā līmeņa organizāciju piedāvājumus.

Konstantīnam cīņu piedāvāja viena no Krievijas lielākajām MMA organizācijām “PRO FC”, savedot viņu kopā ar bijušo UFC cīkstoni Rodniju Volesu, kuru savulaik uzveica arī cits Latvijas atlēts Mihails Cirkunovs (13-3).

Pirmajā raundā Gluhovs bija lielā mērā piesardzīgs, taču cīņas pēc pieļautās kļūdas Rodnijs viņu nogāza zemē, lai cīņu turpinātu parterā. Raunda beigu fāzē Latvijas pārstāvim, kura pamata bāze ir kikbokss, tomēr izdevās tikt atpakaļ uz kājām un cīnīties sev nedaudz ērtākā manierē.

Sākot ar otro raundu Gluhovs pilnībā kontrolēja cīņas gaitu, turot pretinieku distancē, lai tas nemēģinātu ieiet kājās un pārvest divkauju parterā. Konstantīns ik pa brīdim “taustījās”, lai noķertu īsto brīdi izdarīt sitienu, līdz otrā raunda vidū parādījās iespēja izdarīt griezto sitienu ar kāju pretiniekam korpusā. Pēc šī sitiena Rodnijs Voless atradās uz ringa dēļiem.

Līdz ar to Konstantīns Gluhovs savā kontā ierakstīja trīsdesmit otro uzvaru un divdesmit ceturto izcīnīto ar nokautu.

Jemeļjanovs sīvā cīņā piedzīvo zaudējumu

Nedaudz sliktāk šajā pasākumā veicās bijušajam Latvijas smagā svara čempionam Oļegam Jemeļjanovam, kurš krustoja dūres ar krievu sportistu Konstantīnu Andreitsevu. Jāpiezīmē, ka sākotnēji Oļegam bija ieplānota cīņa ar Huseinu Adamavu (3-0), taču tikai ierodoties Krievijā Latvijas komanda uzzināja, ka Jemeļjanovam mainījies pretinieks.

Oļegs, kurš ringā nebija kāpis gandrīz pusotru gadu, bija izvēlējies strādāt vidējā tempā, gaidot brīdi, kad pretinieks kļūdīsies. Diemžēl pirmā raunda izskaņā pats viņš kļūdījās un pretinieks Latvijas cīkstoni nogāza parterā.

Salīdzinājumā ar pirmo raundu, otrajā raundā temps abu sportistu izpildījumā bija krities. Oļegs tāpat kā mača sākumā, arī tagad pieturējās pie taktikas, gaidot Andreitsevu kļūdāmies. Bija dažas reizes, ka Oļega sitieni sasniedza mērķi, taču krievs bija sīkstāks nekā plānots.

Arī trešais raunds aizritēja mērenā tempā. Oļegs Jemeļjanovs koncentrējās uz pretuzbrukumiem, taču tā arī viņam neizdevās pilnvērtīgi realizēt savu plānu. Mačs noslēdzās cīkstoņiem aizvados visus trīs piecu minūšu raundus, pēc kuriem sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu pēc punktiem uzvaru atdeva Konstantīnam Andreitsevam.

Visticamāk, ka Oļegs Jemeļjanovs nākamo cīņu aizvadīs Latvijā Tukumā notiekošajā starptautiskajās cīņu šovā “FREON: Milžu cīņas 6”.

Izmantotie resursi:
Tapology | The MMA Network