Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Tiek pārdota pasaules lielākā MMA organizācija UFC?

Tiek pārdota pasaules lielākā MMA organizācija UFC?
Lorenso Fertita (no kreisās) un Dana Vaits
Foto: mmajunkie.com

Portāls ESPN.com izplatījis oficiāli neapstiprinātu informāciju, ka tiek tirgota pasaules lielākā un ietekmīgākā MMA organizācija UFC (Ultimate Fighting Championship), taču šīs baumas noliedzis UFC prezidents Dana Vaits.

Ietekmīgais portāls šo informāciju esot ieguvis no UFC vadībai tuvi stāvošas personas, kura ziņo, ka par UFC iegādi interesei izteikušas vismaz četras kompānijas: WME / IMG, China Media Capital, The Blackstone Group un Dalian Wanda Group, ko vada ķīniešu miljardieris Vangs Jianlins.

Tiek lēsts, ka summa par kādu tiek pārdota UFC, ko 2001. gadā par diviem miljoniem ASV dolāru iegādājās kazino tīklu īpašnieki Lorenso un Frenks Fertitas, svārstās no 3,5 līdz 4 miljardiem ASV dolāru.

"Kā privāts uzņēmums mēs publiski neapspriežam spekulācijas vai baumas par mūsu biznesu,” ārzemju masu medijiem atklāja UFC sabiedrisko attiecību speciālists Deivs Šollers.

Tajā pašā laikā UFC prezidents Dana Vaits noliedz ESPN izplatītās baumas: “UFC nav pārdošanā.”

Kā saka, nav dūmi bez uguns. Par UFC pārdošanu jau tika runāts 2014. gadā, kad cita pēc citas tika atceltas pasākumu galvenās cīņas saistībā ar cīkstoņu traumu “epidēmiju”. Baumoja, ka tajā periodā strauji kritās UFC ieņēmumi, kas tās īpašniekiem lika aizdomāties par koncerna pārdošanu. Par laimi 2015. gadā uguņoja MMA vienas no lielākajām zvaigznēm Ronda Rouzija un Konors Makgregors, kas UFC ieņēmumus un popularitāti pacēla negaidītos augstumos.

Šobrīd 80 % no UFC akcijām pieder brāļiem Fertitām, 9 % UFC prezidentam Danam Vaitam, bet 11 % Abu Dabi valdībai.

Kāda ir patiesā situācija par UFC iespējamo īpašnieku maiņu to droši vien, ka zina tikai iesaistītās personas, taču domāju, ka drīzumā par darījumu, ja tāds būs, uzzinās visa pasaule.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


, 2016-05-11 14:37, pirms 8 gadiem
Vispār jau viņš ir Deina, nevis Dana. Skuķa vārds jebkurā gadījumā
, 2016-05-11 15:02, pirms 8 gadiem
Nu Vaits to "UFC nav pārdošanā" tikpat labi varēja būt teicis arī par saviem 9%, tā kā tas neko nenozīmē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.