Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Juniors Dos Santos UFC titulu aizstāvēs maijā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Juniors Dos Santos UFC titulu aizstāvēs maijā
Juniors Dos Santos
Foto: baldcelebrity.com

UFC smagā svara čempions, brazīlietis Juniors „Cigano” Dos Santos (14-1-0) sev piederošās jostas pirmo aizstāvību aizvadīs 26. maijā šova „UFC 146” ietvaros. Kā jau iepriekš ziņojām, viņam pretī stāsies bijušais Strikeforce un DREAM čempions no Nīderlandes Alisters Overīms (36-11-0).

Dos Santosa un Overīma cīņa notiks Lasvegasā (ASV) „MGM Grand Garden Arena” hallē un ieņems šova „UFC 146” vakara galvenā dueļa vietu, tā šodien ziņoja viens no UFC īpašniekiem Lorenzo Fretitta.

Juniors Dos Santos par sevi lika runāt jau 2008. gadā pēc uzvaras pār savu titulēto tautieti Fabricio Verdumu, pie tam šī cīņa priekš Cigano bija debija UFC. Pēc spožās debijas sekoja skaistas uzvaras pār citām MMA zvaigznēm kā Stefans Struve, Mirko „Krokops” Filipovičs, Gilberts Aivels, Gabriels Gonzaga, Rojs Nelsons, Šeins Karvins un visbeidzot 2011. gada novembrī viņš izcīnīja UFC smagā svara čempiona titulu ,ar nokautu uzvarot līdz tam neuzvarēto Keinu Valeskēzi.

Savukārt titula pretendentam Alisteram Overīmam, kurš ap savu vidukli nēsājis prestižās „K-1 2010 World Grand Prix”, DREAM un Strikeforce čempiona jostas, trūkst tikai vēl viens tituls, lai kļūtu leģendu – UFC čempiona josta. Holandietis jau ir piemirsis kādas ir sajūtas ciešot zaudējumu, jo pēdējo sakāvi Overīms cietis 2007. gadā cīņā pret krievu smagsvaru Sergeju Haritonovu. Pēc zaudējuma krievam Alisters turpina vienpadsmit cīņu uzvaru sēriju un izskatās, ka viņš neplāno vairs zaudēt.

Protams, ja salīdzina Dos Santosa pēdējā laika pretiniekus ar Overīma bijušajiem „upuriem” ar, kuriem viņš ticies pēdējos piecos gados, ir diezgan liela līmeņa atšķirība. Dos Santos kopš debijas UFC ir ticies tikai ar augstākās raudzes atlētiem, pie tam divi no viņiem – Keins Valeskēzs un Fabricio Verdums ir bijušie TOP 3 veči. Taču Alisteram pretiniekos bez tādiem nopietniem vīriem kā Fabricio Verdums, Brets Rodžers, Broks Lesnars, Tods Dafijs, Marks Hants, Pols Buantello u.c., trāpījušies arī tādi cīkstoņi kā Lī Tai Hjuns, kuram pirms mača ar holandieti bija tikai divas cīņas un elites faiteru „maiss” Džeims Tomsons.

Tiesa, tas nav pamats, lai Alisteru Overīmu uzskatītu par vieglu pretinieku – viņš joprojām ir bīstams jebkuram cīkstonim. Nav arī mazsvarīgs fakts, ka UFC debijā holandiešu milzis iznīcināja bijušo UFC čempionu Broku Lesnaru, kurš pēc cīņas ar Overīmu izdomāja, ka jābeidz karjera MMA un jāatgriežas profesionālajā vrestlingā.

„UFC 146” zināmie pāri

Junior Dos Santos vs. Alistair Overeem
Frank Mir vs. Cain Velasquez

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2012-02-12 05:09, pirms 12 gadiem
ciinja kaajaas(mm) + vienos vaartos ..

     [+] [-]

, 2012-02-12 15:42, pirms 12 gadiem
ceru, ka nebūs tik neinteresanta cīņa kā pret Valeskezu. Un ceru ka Keins tā kārtīgi noklapēs stulbo Miru!

     [+] [-]

, 2012-02-13 00:48, pirms 12 gadiem
guily rakstīja: ceru, ka nebūs tik neinteresanta cīņa kā pret Valeskezu.
nedaudz izklausās tā, ka JDS vaina tur būtu es pat nebrīnītos. JDS ir ātrs, Overīms lēns, uzņem sitienus, kurus ar' nav varējis vienmēr izturēt.