Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Lesnars uzveic Hantu, Teita zaudē UFC titulu

Lesnars uzveic Hantu, Teita zaudē UFC titulu
Broks Lesnars
Foto: ufc.com

Tikko Lasvegasā, ASV noslēdzās MMA cīņu šovs “UFC 200”, kura ietvaros ar uzvaru pār Marku Hantu (12-11) cīņu sportā atgriezās bijušais UFC smagā svara čempions Boks Lesnars (6-3), savukārt par jauno UFC vieglākā svara čempioni starp sievietēm kļuva Amanda Nuņesa (13-4), pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzveicot Mišu Teitu (18-6).

Smagsvaru čempions Lesnars ir atgriezies

Bijušais UFC čempions amerikānis Broks Lesnars, kurš ilgu laiku mocījās ar veselības likstām, cīņu apritē nebija manīts gandrīz piecus gadus, līdz UFC prezidents Dena Vaits piedāvāja viņam MMA cīņu ar prestižā kikboksa turnīra “K-1 Wold Grand Prix” uzvarētāju jaunzēlandieti Marku Hantu.

Protams, pirms cīņas uz papīra kā absolūts favorīts šajā mačā tika uzskatīts Hants, kurš no kājām gāzis vairākus bijušos UFC čempionus un titula pretendentus. Taču Lesnars bija labi izpildījis mājas darbu, izpētījis pretinieku... Viņa pamata uzdevums bija nogāzt Marku zemē un turpināt cīņu parterā. To arī Broks izdarīja.

Viņš bija labāks par pretinieku pirmajā un trešajā raundā, kas bija pietiekami, lai pēc atvēlētajiem trim raundiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem savā karjerā ierakstītu sesto uzvaru.

Vai tuvākajā laikā Lesnaru atkal redzēsim UFC cīņu būrī? Grūti pateikt, jo kā atceramies Brokam ir spēkā esošs līgums ar vrestlinga kompāniju WWE, kura savai vienai no lielākajām zvaigznēm UFC atļāva atgriezties tikai uz vienu cīņu.

Nuņesa pārsteidz pasauli un gāž no troņa Teitu

Šā gada martā diezgan negaidīti uzvarot līdz tam brīdim neuzvaramo Holiju Holmu (10-1), bijusī organizācijas “Strikeforce” čempione Miša Teita kļuva par jauno UFC vieglākā svara čempioni.

Tikpat negaidīti viņa šo titulu zaudēja šonakt cīņā ar brazīliešu atlēti Amandu Nuņesu. Jau no pirmās sekundes vadošo lomu izvēlējās spēlēt titula pretendente Nuņesa, kura bija ātrāka gan uz kājām, gan strādāja labi ar rokām. Viņa sita čempioni stājā, un, nonākot parterā, Amanda, pielietojot žņaugšanas paņēmienu, izcīnīja pārliecinošu uzvaru un kļuva par jauno čempioni.

Kormjē pēc punktiem uzveic MMA veterānu Silvu

Viennozīmīgi viens no gaidītākajiem mačiem cīņu šovā “UFC 200” bija starp UFC pussmagā svara čempionu Danielu Kormjē (18-1) un bijušo UFC vidējā svara čempionu Andersonu Silvu (33-8), kuram tikai divas dienas pirms nozīmētā mača piedāvāja nomainīt par dopinga lietošanu diskvalificēto Džonu Džonsu (22-1).

Lai arī Kormjē diezgan pārliecinoši uzvarēja visos trijos raundos un arī cīņas izskaņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem svinēja uzvaru, viņa sniegumu pret MMA veterānu Silvu varētu vērtēt kā viduvēju.

Protams, grūti Kormjē kaut ko pārmest, kurš pie katras izdevības nogāzt pretinieku zemē to arī izdarīja un cīnījās parterā, nevis cīnījās stājā, kas ir teorētiski Silvam izdevīgāka pozīcija, taču šeit prasījās priekšlaicīga uzvara.

Pēc šādas cīņas rodas jautājums, ko Kormjē darītu, ja Džonss nebūtu diskvalificēts? Taču šis jautājums, iespējams, nekad, netiks atbildēts, jo bijušais UFC čempions Džons Džonss, visticamāk, sportā atgriezīsies tikai pēc diviem gadiem, pēc diskvalifikācijas izciešanas. Un uz to brīdi sporta līmenis būs mainījies un čempioni arī būs citi...

Bet, kā pēc uzvaras teica Daniels Kormjē, viņa uzdevums bija uzvarēt, un viņš to izdarīja. Viņš baidījās riskēt un darīja tā, lai tas nebūtu jādara. Viņš vēl joprojām ir čempions un ir gatavs pieņemt jebkuru izaicinājumu.

Aldo uzveic Edgaru un iegūst iespēju revanšeties Makgregoram

Vienu soli tuvāk pretī neapstrīdamā UFC pusvieglā svara čempiona titula atgūšanai ir brazīlietis Hosē Aldo (26-2), kurš cīņā par pagaidu UFC pusvieglā svara čempiona jostu pēc punktiem uzvarēja bijušo UFC vieglā svara čempionu amerikāni Frenkiju Edgaru (20-5-1).

Atgādinām, ka arī pirms trim gadiem, kad Aldo pirmo reizi cīnījās ar Edgaru cīņa beidzās tāpat – uzvaru pēc punktiem izcīnīja Hosē Aldo.

Visticamāk, ka Hosē nākamo cīņu aizvadīs ar pašreizējo neapstrīdamo UFC pusvieglā svara čempionu īru Konoru Makgregoru (19-3), kuram viņš piekāpās pērnā gada decembrī. Tagad brazīlietim atliek vien gaidīt savu rindu, jo augustā Konoram ieplānota revanša cīņa, kurā netiks apdraudēta viņa UFC čempiona statuss, ar amerikāni Neitu Diazu (19-10).

“UFC 200” cīņu rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Amanda NunesMiesha Tatesubmission (rear-naked choke)13:16
2.Brock LesnarMark Huntdecision (unanimous)35:00
3.Daniel CormierAnderson Silvadecision (unanimous)35:00
4.Jose AldoFrankie Edgardecision (unanimous)55:00
5.Cain VelasquezTravis BrowneTKO (strikes)14:57
6.Julianna PenaCat Zinganodecision (unanimous)35:00
7.Kelvin GastelumJohny Hendricksdecision (unanimous)35:00
8.T.J. DillashawRaphael Assuncaodecision (unanimous)35:00
9.Sage NorthcuttEnrique Marindecision (unanimous)35:00
10.Joe LauzonDiego SanchezTKO (strikes)11:26
11.Gegard MousasiThiago SantosKO (punches)14:32
12.Jim MillerTakanori GomiTKO (punches)12:18

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


, 2016-07-10 09:31, pirms 8 gadiem
Eh Teita....Nākošajā cīņā Nunjesa zaudēs zinot,kā pēdejā laikā notiek sievietēm titula aizstāvēšana..
, 2016-07-10 11:37, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Eh Teita....Nākošajā cīņā Nunjesa zaudēs zinot,kā pēdejā laikā notiek sievietēm titula aizstāvēšana..
Tieši gribēju teikt, kur tur vairs pārsteigums, ka kārtējo reizi nomainās sieviešu čempione. Pietiks meklēt žurnālistiskas sensācijas, cīņa parādīja, ka nekāda pārsteiguma nebija, Teitu izjauca pa detaļām viens un divi.
, 2016-07-10 13:12, pirms 8 gadiem
Lesnara un Hanta cīņa-garlaicīgākā vakara cīņa.
Episki-Kā Teita noņēma jostu,tadā pašā stilā arī zaudeja!
, 2016-07-10 13:15, pirms 8 gadiem
Ļoti žēl ka Džonu Džons necīnijās! Neticu ka Kormjē varetu tik viegli pa zemi dzīvot!šī bija otra garlaicīgākā vakara cīņa!
, 2016-07-10 17:37, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Eh Teita....Nākošajā cīņā Nunjesa zaudēs zinot,kā pēdejā laikā notiek sievietēm titula aizstāvēšana..
Gan jau, kad visas viena otru būs sasitušas, čīkstule Rouzija ieleks atpakaļ vagonā un visi atkal spiegs cik viņa ir lieliska.

Nunesa pārsteidza, Teita netika galā praktiski ne ar vienu sitienu. Brazīļiem atkal ir kāds čempions.
Lesnera cīņa bez pārsteigumiem, tur jau bija skaidrs, ka ies uz takedowniem.
DC arī pārsteidza, Silva izskatījās švaks, kas ir tikai loģiski, ņemot vērā 48h laiku, bet DC stāvus cīņā izskatījās bēdīgi, Džons viņu būtu iznīcinājis.
Par Velaskeza cīņu tur daudz nav ko teikt, Velaskezs līmenī.
Main carda, manuprāt, labākā cīņa bija Aldo - Edgars. Aldo defs bija lielisks, neizlaida gandrīz nevienu sitienu. McGregor vs. Aldo 2 jābūt interesantam, ja Aldo saglabās savu formu un neleks muļķīgi virsū kā pirmajā cīņā.
, 2016-07-11 00:56, pirms 8 gadiem
blah rakstīja: Gan jau, kad visas viena otru būs sasitušas, čīkstule Rouzija ieleks atpakaļ vagonā un visi atkal spiegs cik viņa ir lieliska.

Nunesa pārsteidza, Teita netika galā praktiski ne ar vienu sitienu. Brazīļiem atkal ir kāds čempions.
Lesnera cīņa bez pārsteigumiem, tur jau bija skaidrs, ka ies uz takedowniem.
DC arī pārsteidza, Silva izskatījās švaks, kas ir tikai loģiski, ņemot vērā 48h laiku, bet DC stāvus cīņā izskatījās bēdīgi, Džons viņu būtu iznīcinājis.
Par Velaskeza cīņu tur daudz nav ko teikt, Velaskezs līmenī.
Main carda, manuprāt, labākā cīņa bija Aldo - Edgars. Aldo defs bija lielisks, neizlaida gandrīz nevienu sitienu. McGregor vs. Aldo 2 jābūt interesantam, ja Aldo saglabās savu formu un neleks muļķīgi virsū kā pirmajā cīņā.
Nez, vai Teitu īpaši var zāģēt par tiem sitieniem. Šķita tā so so, līdz neiekrāva, bet nu Teita ir bijusi tā diezgan viduvēja visur ar pārsvaru parterī un tas, ka izturīga .. lielākoties, bet gadās. Man šķiet, ka Holmai joprojām labākās izredzes bija turēt.
Lesnera pieeja nav pārsteidzoša, bet mazliet pārsteigums, ka Hants tomēr neizcēla.
Man liekas, kā Džonsu OSP cīņā, tā DC šeit īsti nav ko vērtēt. Stoikā pret Silvu visi kā mudaki palielam izskatās.
Velaskēzs tāpat kā agrie prelimi lika smaidīt. Prelimos mazliet pārsteigumi, bet Velaskēzs ar pāris interesanti spērieniem izgāja un tā vispār iespaidīgi.
Edgar/Aldo 2 - abidna par Frenkiju (kā fanam), diezgan gruzīgi. Aldo gan tā droši cīnījās, bet savu pārākumu parādīja.
, 2016-07-11 00:58, pirms 8 gadiem
Lozons pret Sančezu reāli pārsteidza. Lozona vienmēr ir bijis spēks dūrēs, bet nekad nekas tāds, kas liktu domāt, ka varētu izslēgt tādu čali kā Sančezu. Tiesa Sančezs padzīvojis, bet tiešām bija tāds "wow" moments
Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.