Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Mihails Cirkunovs cīnīsies ar Āronu Džonsonu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Mihails Cirkunovs cīnīsies ar Āronu Džonsonu
Mihails Cirkunovs
Foto: mishacirkunov.com

Latvijas pussmagā svara cīkstonis Mihails Cirkunovs (5-1-0) savu nākamo cīņu aizvadīs nākamnedēļ, 17. martā Atlantā (ASV) MMA šova „King of the Ring V” ietvaros pret vietējo sportistu Āronu Džonsonu (10-9-0), ziņo portāls mixedmartialarts.com

Kanādā dzīvojošajam Mihailam Cirkunovam šī būs pirmā cīņa ārpus Kanādas robežām. Cirkunovs Kanādas pussmagā reitinga tabulā ierindots astotajā pozīcijā, bet bloodyelbow.com skauti Latvijas MMA pārstāvi izlikuši ar ceturto numuru starp sportistiem, kuri šogad būtu pelnījuši parakstīt līgumu ar kādu no pasaules vadošajām MMA organizācijām.

Divdesmit piecus gadus vecais Džiu – džitsu un džudo meistars Mihails Cirkunovs MMA pagaidām ir aizvadījis tikai sešas cīņas, no kurām piecās izcīnījis uzvaras. Vienīgo zaudējumu kanādiešu latvietis cietis pret amerikāņu sportistu Roju Broutonu. Pēc šīs sakāves Miša izcīnījis četras uzvaras pēc kārtas. Pēdējo reizi Cirkunovs dūres vicinājis pērnā gada decembrī, pēc punktiem pārspējot libāniešu atlētu Ali Mokdadu.

Savukārt, Ārons Džonsons ir daudz pieredzējušāks par savu vienaudzi Cirkunovu. Lai arī amerikānis uz doto momentu nevar lielīties ar galvu reibinošiem panākumiem, viņš profesionālajā MMA ir jau no 2008. gada. Pirms startēšanas profesionāļos, viņš ir aizvadījis diezgan labu karjeru amatieru MMA, taču profos amerikānis debitēja ar zaudējumu pret Brūsu Fergusonu. Pēc tam viņš piekāpās Zakam Dženkinsam un Klintam Hesteram. Pēc šīs zaudējumu sērijas Ārons beidzot izjuta uzvaras garšu… Džonsons vairāk uzvarēja nekā zaudēja, līdz 2010. gadā amerikāņa ceļā stājās T.J Kuks (Strikeforce), Mets van Burens (Bellator) un Rodžers Karols, kuri sarūpēja A. Džonsonam trīs smagus zaudējumus pēc kārtas. Tiesa, pēc šīm trim smagajām sakāvēm viņš nokautēja bijušo Strikeforce cīkstoni Džonu Ričardu un savā pēdējā mačā ar laušanas paņēmienu uzveica Zahariju Klouzi, it kā atgūstot pārliecību par sevi.

Kā Āronam Džonsonam ies ar Mihailu Cirkunovu redzēsim jau nākam sestdien šovā „King of the Ring V”, kur sportistu duelis būs vakara galvenais mačs.

Izmantotie resursi:
MMA's worldwide leader in UFC news, gear and...
sherdog.c