Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Šeins Karvins paziņojis par karjeras beigšanu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Šeins Karvins paziņojis par karjeras beigšanu
Šeins Karvins
Foto: fiveouncesofpain.com

Pagājuši gandrīz divi gadi kopš bijušais īslaicīgās UFC smagā svara čempiona jostas īpašnieks Šeins Karvins (12-2-0) aizvadījis savu pēdējo MMA cīņu, un pēc ilglaicīgas ārstēšanās no cīņā un treniņos gūtajiem savainojumiem amerikāņu sportists nolēmis beigt aktīvā sportista gaitas.

Trīsdesmit astoņus gadus vecais Šeins Karvins profesionālo sportu pamet ar pēdējās divās cīņās piedzīvotajiem zaudējumiem, kas ir viņa sešu gadu garās karjeras vienīgie zaudējumi.

„Šodien oficiāli eju pensijā. Paldies manai ģimenei, draugiem un līdzjutējiem,” ar Twitter palīdzību Karvins publiski paziņoja par sportista karjeras beigšanu.

Pēdējo cīņu Šeins aizvadīja 2011. gadā, piedzīvojot zaudējumu pēc punktiem cīņā ar bijušo UFC smagā svara čempionu Junioru dos Santosu (15-2-0). Dažus mēnešus vēlāk amerikāņu sportists ziņoja, ka sporta apritē atgriezīsies 2012. gada sākumā, taču vēlāk noskaidrojās, ka atgriešanās ringā nemaz nenotiks tik drīz, jo sportistam muguras savainojuma dēļ bija nepieciešams sēsties uz operāciju galda.

Atveseļošanās pēc operācijas ieilga un ieplānotā atgriešanās ringā tika atlikta vēl uz ilgāku laiku. Karvins piekrita būt par realitātes šova „The Ultimate Fighter” vienu no treneriem, kas paredzēja, ka viņam šova izskaņā būs jācīnās ar otru šī raidījuma treneri Roju Nelsonu… Diemžēl šai cīņai nebija lemts notikt, jo Šeins treniņā traumēja ceļgalu un atteicās no šīs divkaujas. Pēc divu gadu dīkstāves Šeins Karvins, kurš no karjeras sākuma, kas aizsākās 2005. gadā līdz 2010. gadam bija neuzvarēts, beidzot nolēma pielikt punktu un paziņoja par karjeras beigšanu.

Jāatzīmē, ka Karvina karjeras lielākās uzvaras ir pār Gabrielu Gonzagu (14-7-0) un bijušo UFC smagā svara čempionu Frenku Miru (16-7-0), taču vienīgie zaudējumi piedzīvoti divkaujā pret citiem bijušajiem UFC čempioniem Junioru dos Santosu un Broku Lesnaru (5-3-0).

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...