Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Čerņavskis Somijas čempionātā BJJ izcīna sudraba medaļu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Čerņavskis Somijas čempionātā BJJ izcīna sudraba medaļu
Vladislavs Čerņavskis (pirmais no kreisās), Mardo Mānimāgi un Juha Kāki
Foto: bjjliitto.fi

Viens no Latvijas titulētākajiem sambo un kaujas sambo cīkstoņiem Vladislavs Čerņavskis no atklātā Somijas čempionātā brazīliešu džiu – džitsu (BJJ) NO GI (bez kimono) kategorijā atgriezies ar sudraba medaļu.

Ventspilnieks, sacensībās, kurās piedalījās atlēti no Somijas, Krievijas, Zviedrijas, Anglijas, Igaunijas, Lietuvas, Argentīnas un Dānijas, startēja svara kategorijā līdz 91,5 kg un sacentās ar melno jostu īpašniekiem.

Čerņavskim pirmajā cīņā pretī stājās Igaunijas pārstāvis, viens no šā brīža Baltijas vadošajiem BJJ cīkstoņiem Mardo Mānimāgi, kuru latvietis uzveica pēc punktiem. Savukārt pusfinālā Vladislavs ar sāpju paņēmienu uzvarēja somu Juha Kāki, kurš savulaik MMA cīņās dūres krustojis ar bijušo UFC cīkstoni Papiju Abedi (9-3-0), un nokļuva Somijas čempionāta finālā.

Fināla mačā Latvijas sportistam atkal pretī stājās Mānimāgi, ar ko latvietis cīnījās jau priekšsacīkstēs. Šoreiz veiksme bija mainīga un uzvaru pēc punktiem izcīnīja igaunis, kļūstot par atklātā Somijas čempionāta uzvarētāju.

„Šajās sacensībās es sevi pamēģināju priekš sevis jaunā svara kategorijā, līdz 91, 5kg. To darīju, lai saprastu ko darīt Eiropā, un protams, man bija interesanti uzzināt vai vēl joprojām spēju sacensties ar jaunajiem,” portālam Sportacentrs.com skaidroja vairākkārtējais pasaules un Eiropas Sambo čempionātu medaļnieks Vladislavs Čerņavskis, kurš parasti startē svara kategorijā līdz 85,5 kg.

Čerņavskis paralēli sportista karjerai ir arī treneris sporta klubā „LEWC – Giudici Team”. Pie viņa BJJ iemaņas apguvušas vairākas pašmāju cīņu sporta zvaigznes kā Edgars Skrīvers (10-2-0), Konstantīns Gluhovs (28-14-0), Artūrs Čerņavskis (5-0-0), Mārtiņš Egle (10-8-1), Mihails Koževņikovs (3-0-0), Valts Višņevskis (10-7-0), Amirans Kavtaradze (3-0-0), Jurijs Dubatovka (2-0-0), Mihails Zabajevs (7-5-0), Raivis Vidzis (2-0-0) u.c.

Izmantotie resursi:
Suomen Brasilialaisen Jujutsun Liitto