Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

UFC cīkstonis Jorgens Kruts aiziet pensijā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

UFC cīkstonis Jorgens Kruts aiziet pensijā
Jorgens Kruts
Foto: kimura.se

Bijušais kikbokseris, turnīru „K-1 Grand Prix Europe 2000” un „K-1 World Grand Prix Preliminary Holland 2003” uzvarētājs Jorgens Kruts (5-0-0), kuram 29. septembra šovā „UFC on Fuel TV 5” bija paredzēta debija UFC, vakar pēkšņi paziņojis par sportista karjeras beigšanu, ziņo mmaweekly.com

Trīsdesmit astoņus gadus vecā zviedru kikboksera Jorgena Kruta pirmā cīņa UFC sākotnēji bija paredzēta uz 14. aprīli, taču sportists treniņos guva savainojumu un bija spiests atteikties no cīņas ar franču cīkstoni Sirilu Dieabetu (18-8-1).

Viņa debija tika pārlikta uz 29. septembri… Sportistam bija ieplānots dūres krustot ar sportistu no Brazīlijas – Fabio Maldonado (18-5-0), taču vakar Kruts pēkšņi izdomāja, ka viņam laiks boksa cimdus kārt uz nagliņas un doties pensijā.

„Es ilgi par to domāju. Jūtu, ka laiks ir pienācis. Man nav motivācijas, nespēju koncentrēties un mans ķermenis vairs neklausa mani. Negūstu rezultātu uz kuru ceru,” par aiziešanas iemesliem no cīņu sporta stāstīja Jorgens Kruts.

Jorgens aizvadījis ļoti iespaidīgu kikboksera karjeru, izcīnot vairākus nopietnus titulus Mui-tai un K-1. Uz kikboksa ringa zviedru sportists pavadījis astoņpadsmit gadus. Pa šo ilgo laiku viņš uzveicis daudzus kādreizējos šī sporta veida spīdekļus - Bobu Sapu, Fredija Kamajo, Fransua Botu, Paulu Slovinski, Stefanu Leko u.c.

Savukārt MMA Kruts debitēja tikai 2009. gadā. Viņš aizvadījis piecas cīņas, visās izcīnot priekšlaicīgas uzvaras, kas bija par vienu no iemesliem kāpēc UFC sportistam piedāvāja noslēgt līgumu. Taču tā arī mums neizdosies redzēt Jurgenu Krutu darbībā, jo viņš karjerai pielicis punktu divas nedēļas pirms paredzētās debijas.

Pensionēto Krutu cīņā ar Fabio Maldonado aizvietos Sirils Diabets, kurš pēdējos mēnešus aizvadījis trenējoties kopā ar bijušo PRIDE un Strikeforce pussmagā svara čempionu Denu Hendersonu (28-9-0).

Izmantotie resursi:
UFC News and MMA News, UFC Rumors, Rankings,...