Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Grifins un Bonars iekļauti UFC slavas zālē

Grifins un Bonars iekļauti UFC slavas zālē
Forests Grifins (no kreisās) un Stefans Bonars UFC slavas zāles uzņemšanas brīdī
Foto: mmajunkie.com

Vairāk kā mēnesi atpakaļ UFC prezidents Dana Vaits ziņoja, ka nesen sportista gaitas beigušie pussmagā svara cīkstoņi Forests Grifins un Stefans Bonars tiks iekļauti UFC slavas zālē. Beidzot tas ir noticis un šie sportisti pievienojušies Denam Severnam, Tito Ortizam, Roisam Greisijam, Rendijam Kotūram, Markam Kolemanam, Čakam Lidelam, Čārlzam Lūisam un Metam Hjūzam.

Forests Grifins (19-7-0) un Stefans Bonars (15-8-0) ir UFC pirmā rīkotā realitātes šova „The Ultimate Fighter 1” finālisti. TUF fināls beidzās pēc punktiem, kurā dramatiskā mačā triumfēja Grifins. Šis mačs ne tikai tika atzīts par 2005. gada labāko MMA cīņu, bet vēl joprojām tiek uzskatīts par vienu no labākajām cīņām šī sporta veida vēsturē.

„Mēs neesam varoņi, bet mūsu profesijā pret mums dažreiz izturas kā pret varoņiem,” apbalvošanas ceremonijā izteicās bijušais UFC pussmagā svara čempions Forests Grifins, kurš aktīvās sportista gaitas beidza atzīmējoties ar uzvaru pār citu bijušo UFC pussmagā svara čempionu Tito Ortizu (16-11-1). „Šī ir labākā lieta, kas pēdējā laikā ar mani notikusi. Es patiešām esmu ļoti priecīgs, ka jūs visi šo laiku esat bijuši kopā ar mani.”

Lai arī Bonaram nav bijusi tik ļoti spoža karjera kā viņa mūžsenajam oponenta Grifinam, ar kuru viņš cīnījies divas reizes, sportists visas savas karjeras laikā rādījis skatāmas cīņas. Viņš atzīmējies ar uzvarām pār Kītu Džardinu (17-11-2), Džeimsu Irvinu (17-10-0), Kristofu Sozinski (26-11-1), Kailu Kingsburiju u.c. ne mazāk zināmiem atlētiem.

Savukārt savu pēdējo cīņu Bonars aizvadīja ar bijušo UFC vidējā svara čempionu Andersonu Silvu (33-5-0), kurā jau pirmajā raundā atzina pretinieka pārākumu. Pēc cīņas Bonars dopinga kontrolē uzķērās uz aizliegtajām vielām, kas bija jau otrā reize viņa karjerā. Pēc šī gadījuma Dana Vaits teica, ka sportists tomēr nav cienīgs tikt iekļauts UFC slavas zālē, bet pēc kāda laika savas domas mainīja.

„Ja kādam, kurš piedalījās „TUF 1” vajadzētu izvēlēties kam zaudētu, tas viennozīmīgi būtu Forests Grifins,” skaidroja Stefans Bonars, kurš ar Grifinu cīnījies divas reizes un abās piekāpies pēc punktiem. „No vienas puses tas bija ļoti sāpīgi zaudēt šo cīņu, bet no otras puses es biju priecīgs par viņu, jo viņš ir lielisks čalis.”

Rindā uz UFC slavas zāli ir vēl aktīvie sportisti Andersons Silva, Džordžs Santpjērs, Vanderlejs Silva, Vitors Belforts, Dens Hendersons un B.J. Pens.

Izmantotie resursi:
UFC News and MMA News, UFC Rumors, Rankings,...


Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.