Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bijušais UFC čempions Riko Rodrigezs zaudē Mihalam Kitam

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bijušais UFC čempions Riko Rodrigezs zaudē Mihalam Kitam
Riko Rodrigezs (pa kreisi) aizsargājas no Mihala Kitas sitieniem
Foto: sherdog.com

Otro zaudējumu pēc kārtas vakar Polijā notiekošajā turnīrā „MMA Attack” piedzīvoja bijušais UFC smagā svara čempions Riko Rodrigezs (47-13), kurš pēc punktiem piekāpās Mihalam Kitam (11-6). Savukārt poļu spēcīgākais smagsvars Damians Grabovskis (14-1) pēc gadu ilgas pauzes savu atgriešanos sportā nosvinēja ar uzvaru pār brazīliešu džiu – džitsu meistaru Joahimu Fereiru (11-7).

Riko Rodrigezs Polijā ieradās tikai ar vienu domu – lai uzvarētu, jo pēdējā mačā, kas notika augustā turnīra „Bellator 48” ietvaros bijušais UFC čempions piekāpās Setam Petruzelli un līdz ar šo zaudējumu viņam pārtrūka divpadsmit cīņu uzvaru sērija.

Titulētajam amerikānim pretī stājās poļu smagsvars Mihals Kita, kuram pa galam neveikksīga bija pērnā sezona un šā gada sākums. Polim statistikas ailītē stāvēja trīs zaudējumi pēc kārtas. Pēdējo sakāvi Kitam sagādāja latviešu smagsvars Konstantīns Gluhovs.

Izskatās, ka Kita rūpīgi bija gatavojies šim mačam, viņš Rodrigeza stilu bija izpētījis no A līdz Z. Ar minimālu pārsvaru, bet tik un tā katrā raundā dominēja Mihals, kurš arī pēc punktiem izcīnīja uzvaru, sagādājot Riko otro zaudējumu pēc kārtas.

Grabovskis ar uzvaru atgriežas MMA apritē

Pēc vairāk kā gadu ilgas pauzes cīņu apritē atgriezies viens no Eiropas vadošajiem smagsvariem Damians Grabovskis, kuram atgriešanās mačā bija jāstājas pretī brazīliešu censonim Joahimam Fereiram, cīkstonim, kuram vienīgajam izdevies uzvarēt UFC titula pretendentu Junioru dos Santosu.

Brazīliešu džiu - džitsu purpursarkanās jostas īpašnieks Damians, kurš pats vairāk ir boksa tehnikas piekritējs neizrādīja ne mazāko cieņu brazīliešu džiu - džitsu melnās jostas īpašnieka Fereiras cīņas tehnikai un pie pirmās izdevības pārgāja cīņā parterā. Grabovska taktika izrādījās veiksmīga un pirmā raunda trešajā minūtē sagrābjot pretinieku aiz rokas, polis izcīnīja uzvaru ar laušanas paņēmienu.

„Biju gatavojies piecpadsmit minūšu kaujai,” pēc cīņas ar komentāriem dalījās Grabovskis, kurš necerēja, ka cīņa tik ātri beigsies. „Esmu ļoti priecīgs, ka man izdevās paņemt uz sāpju paņēmienu brazīliešu džiu - džitsu melnās josta īpašnieku, par cik pats vēl neesmu sasniedzis tik augstu kvalifikācijas līmeni.”

„MMA Attack” cīņu rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1Piotr NiedzielkoMaciej SikonskiSubmission (Punches)10:59
2Johnny FracheySebastian GrabarekDecision (Unanimous)25:00
3Borys MankowskiPeter SobottaDecision (Split)33:00
4Juan BarrantesMaciej GorskiDecision (Split)33:00
5Damian GrabowskiJoaquim FerreiraSubmission (Guillotine Choke)12:57
6Tomasz DrwalGary PadillaDecision (Unanimous)25:00
7Michal KitaRicco RodriguezDecision (Unanimous)25:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...