Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kalniņš izcīna EČ zeltu karatē olimpiskajā versijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kalniņš izcīna EČ zeltu karatē olimpiskajā versijā
Kalvis Kalniņš (otrais no kreisās) uz pjedestāla
Foto: Latvijas Karatē federācija

Turcijas pašvaldības Kodžaeli administratīvajā centrā Izmitā risinās Eiropas čempionāts karatē olimpiskajā versijā. Latvijas labākais karatists Kalvis Kalniņš šovakar izcīnīja zelta medaļu 60 kilogramos, savukārt pirmo Eiropas spēļu dalībnieks Ruslans Sadikovs ieguva piekto vietu 75 kilogramos.

60 kilogramu turnīrā pasaules ranga 12. numurs Kalvis Kalniņš pirmajā cīņā uzvarēja gruzīnu Dāvidu Tkebučavu (#16), otrajā mačā apspēlēja itāli Andželo Kresčenco (#11), ceturtdaļfinālā pieveica krievu Jevgēņiju Plahutinu (2:1), bet pusfinālā tika galā ar mājinieku Eraju Šamdanu (2:1).

Zelta finālā Latvijas karatists uzvarēja pasaules ranga 26. numuru Marko Antiču no Serbijas (1:0). Cīņa tika aizvadīta piesardzīgā gaisotnē, kur viens punkts varēja būt izšķirošs. Otrās minūtes izskaņā abi sportisti vienlaicīgi veica sitienu ar roku, abi uzskatīja, ka guvuši kāroto punktu. Šajā situācijā patiesības noskaidrošanai bija vajadzīgs video atkārtojums: Kalniņam 1 punkts, Antičam 0. Turpinājumā mūsu sportists nosargāja trauslo pārsvaru un izcīnīja uzvaru. Latvijai pirmā lielā medaļa karatē olimpiskajā versijā!

Kā zināms, 2020. gadā karatē debitēs olimpiskajās spēlēs, atlase notiks pēc pasaules ranga. Šajā sezonā Latvijas Olimpiskajā vienībā jau iekļauts Kalvis Kalniņš, kurš vairākus gadus ir mūsu karatē līderis. Līdzšinējie panākumi: pasaules čempionāta bronza (2010), EČ sudrabs (2012), EČ bronza (2013) - tajā laikā karatē vēl nebija olimpiskais statuss. 2017. gada Eiropas čempionāta zelts uzskatāms par Latvijas visu laiku augstāko sasniegumu šajā sporta veidā, jo tagad ir olimpiskais statuss.

75 kg sacensībās Ruslans Sadikovs aizcīnījās līdz bronzas finālam, kur šodien piedzīvoja minimālu zaudējumu (0:1) cīņā ar pasaules ranga trešo numuru Ermanu Eltemuru (Turcija) un finišēja piektajā vietā. 2015. gadā Sadikovs ieguva Eiropas čempionāta bronzu un piedalījās arī pirmajās Eiropas spēlēs.

Eiropas čempionātā startēja arī divas mūsu dāmas - 2017. gada Eiropas junioru bronzas medaļniece Kristīne Vīča (50 kg) un Viktorija Rezajeva (61 kg) zaudēja jau pirmajā mačā. Starta cīņā piekāpās arī Latvijas karatists Nikolajs Bodrovs (67 kg).

Izmantotie resursi:
wkf.net

  +2 [+] [-]

, 2017-05-06 21:09, pirms 7 gadiem
Par cik Kalniņš un Grigorjeva ir vienā kategorijā, piedāvāju noskaidrot attiecības pēc brīvās cīņas noteikumiem

  +2 [+] [-]

, 2017-05-06 21:14, pirms 7 gadiem
Karatē finālu tiešraide internetā bija par 10 eiro... Šajā aspektā karatē vēl nav sasniegts olimpiskais līmenis. Karatē skatāmība ir minimāla, tātad ar Eiropas čempionātu nav mērķtiecīgi piesaistīt papildus auditoriju, toties no karatistu radiniekiem var labi iekasēt pa 10 eiro

  +1 [+] [-]

, 2017-05-06 21:44, pirms 7 gadiem
točka rakstīja: Par cik Kalniņš un Grigorjeva ir vienā kategorijā, piedāvāju noskaidrot attiecības pēc brīvās cīņas noteikumiem
Domāju ka Grigorjeva neparakstīsies. Kamdēļ riskēt ar iespējamu zaudējumu? Priekš kam tas vajadzīgs?

  +1 [+] [-]

, 2017-05-06 22:05, pirms 7 gadiem
ritenis rakstīja: Domāju ka Grigorjeva neparakstīsies. Kamdēļ riskēt ar iespējamu zaudējumu? Priekš kam tas vajadzīgs?
100 kilogramīgais Buļs tika uzvarēts... --->>> Anastasija Grigorjeva pieveic Edgaru Buļu

  +1 [+] [-]

, 2017-05-07 12:03, pirms 7 gadiem
točka rakstīja: Karatē finālu tiešraide internetā bija par 10 eiro... Šajā aspektā karatē vēl nav sasniegts olimpiskais līmenis. Karatē skatāmība ir minimāla, tātad ar Eiropas čempionātu nav mērķtiecīgi piesaistīt papildus auditoriju, toties no karatistu radiniekiem var labi iekasēt pa 10 eiro
https://www.youtube.com/watch?v=uxg...
šeit var skatīt finālus turku kanālā bezmaksas,
bet piekrītu - oficiālā WKF piedāvātā tiešraide ir dārga un skatāmība ir zema, par katru kontinentālo čempionātu un premjerlīgas posmu maksai nebūtu jābūt tādai.