Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Daugavpilī notiks atklātais graplinga turnīrs

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Daugavpilī notiks atklātais graplinga turnīrs
Foto: newbreedjiujitsu.com

10. martā Daugavpilī sporta kompleksa „Celtnieks” (Jelgavas iela 7) cīņu zālē notiks Daugavpils atklātais graplinga turnīrs „No – Gi”, ziņo portāls mixfight.lv

Sacensības notiek atbilstoši FILA noteikumiem (iesācēju grupā- cīņa sākās parterā, pārējiem - stāvus). Mačos piedalās sportisti, kuri ir sasnieguši astoņpadsmit gadu vecumu un saņēmuši speciālo ārtsa atļauju.

Sacensības ir atklātas, tāpēc tajās var piedalīties visi sportisti, kuri sasnieguši atbilstošo vecumu, izgājuši veselības pārbaudes un nokārtojuši sporta medicīnisko apdrošināšanu, kā arī samaksājuši dalības maksu.

Mači notiks visās svara kategorijās, kā arī tās tiks sadalītas iesācēju un pieaugušo (trenējas vairāk kā vienu gadu) grupās.

Turnīra godalgoto vietu ieguvēji tiek apbalvoti ar LBJJF (Latvijas Brazīliešu Džiu Džitsu Federācija) medaļām un diplomiem. Klubs, kas izcīna pirmo vietu komandu vērtējumā, tiek apbalvots ar kausu.

Iesācēju grupa (sportisti, kas nodarbojas mazāk par 1. gadu)

-70 kg; -77 kg; -85 ; -93 kg; +93 kg.

Pieaugušo grupa (visi, kas nodarbojas vairāk par 1. gadu)

-70 kg; -77 kg; -85 ; -93 kg; +93 kg.

Sacensību programma:

12.00-13.00 Svēršanas
13:30-17.00 Sacensības
17:30-19.00 Seminārs

Dalības maksa par sacensībām no cilvēka - 3 LVL. ( Cenā iekļautas sacensības + pēc cīņu seminārs)

INFO un pieteikšanās: mixfight.lv Tel. +37126750300 (Teodors Bikovskis)

Graplings – Cīņa parterā līdz kāds padodas. Šis ir ļoti taktisks sporta veids, kurā atslēga nav brutāls spēks un funkcionālā forma, bet sportista tehniskais arsenāls. Graplings attīsta balansa sajūtu, sava un pretinieka svara kontrolēšanu cīņas laikā. Sportistam jābūt gatavam jebkurā momentā reaģēt. Graplings – tas ir cīņas veids, kurš sastāv no 80 % tehniskām darbībām parterā. Šajā sporta veidā daudz laika tiek veltīts pozicionālajai cīņai, lai atrastu izdevīgāko pozīciju, augšā vai apakšā – tas jau ir viens solis līdz uzvarai. Graplingā atļauta jebkura veida laušanas, žņaugšanas un smacēšanas (Izņemot, aizliegts ar roku aizsegt elpošanas ceļus) tehnika. Graplings ir oficiāli atzīts sporta veids, kuru kontrolē starptautiskā cīņas federācija FILA (Fédération Internationale des Luttes Associées).

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...