Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Marius Žaromskis nākamo cīņu aizvadīs Zviedrijā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Marius Žaromskis nākamo cīņu aizvadīs Zviedrijā
Marius Žaromskis.
Foto: sherdog.com

Lietuviešu sportists, DREAM pusvidējā svara čempions Marius Žaromskis (15-6-0), kurš ir viens no retajiem baltiešiem, kuriem izdevies paspīdēt pasaules MMA elitē, savu nākamo cīņu aizvadīs 29. novembrī Stokholmā (Zviedrijā) cīņu šovā „ROTK - Rumble of the Kings” pret Zviedrijā dzīvojošo brazīlieti Bruno Karvaljo (13-4-0).

Žaromskis, kurš 2009. gadā kļuva par japāņu organizācijas DREAM čempionu, pēc kāpšanas tronī aizvadījis sešas cīņas, no kurām tikai trijās izdevies uzvarēt. Divus no šiem sešiem mačiem lietuvietis aizvadījis Strikeforce paspārnē, taču abos dueļos viņš bija spiests atzīt pretinieku pārākumus. Cīņā par Strikeforce pusvidēja svara čempiona titulu viņš piekāpās Nikam Diazam (26-7-0), bet pēc tam atdūrās uz Evengalistas Santosa (18-15-0) kulaka. Bet tad sekoja sakāve pēc punktiem Kanādā no Džordana Meina (23-7-0). Taču atgriežoties Japānā izcīnītas tikai uzvaras.

Tagad Mariusam stāv pretī kārtējais pārbaudījums – viņam jācīnās ar Eiropas vienu no vadošajiem vidējā svara cīkstoņiem, WFC vidējā svara čempionu (-84 kg) Bruno Karvaljo, kurš lai tika dabūtu cīņu ar Žaromski bija gatavs pāriet vienu svara kategoriju zemāk, uz pusvidējā svara kategoriju (-78 kg).

Jāpiemin, ka brazīliešu izcelsmes zviedrs Karvaljo, kurš trenējas kopā ar holandiešu smagsvaru Alisteru Overīmu, šobrīd iekrājis astoņu cīņu uzvaru sēriju. Viņa „upuru” vidū ir tādi vārdi kā Keisijs Uskola (ASV), Žans Fransua – Lenogjū (Francija), Viktors Nobrega (Brazīlija), Sergejs Maslobojevs (Lietuva) u.c.

Arī Rejs Sefo kausies Zviedrijā

„ROTK - Rumble of the Kings” šovā pieteikta vēl viena pasaules mēroga zvaigzne – K-1 un MMA cīkstonis no Jaunzēlandes Rejs Sefo (2-1-0), kurš vēl nesen startēja Strikeforce paspārnē, bet pēc zaudējuma Valentīnam Overīmam tika atbrīvots no organizācijas cīkstoņu rindām.

Četrdesmit gadus vecajam Sefo organizatori nolikuši pretī Zviedrijas sportistu Jorgenu Krutu (3-0-0), kurš tāpat kā jaunzēlandietis profesionālajā MMA aizvadījis trīs cīņas un visās izcīnījis arī uzvaras. Tiesa, par nopietniem pretiniekiem Kruta bijušos oponentus grūti nosaukt. Uzveikti lietuvieši Arturs Liutika (3-12-1) un Tadas Levickas (2-3-0), kā arī pēdējā mačā uzvarēts amerikāņu sportists Džaime Flečers (9-7-0).

„ROTK - Rumble of the Kings” zināmie cīņu pāri

Jorgen Kruth vs. Ray Sefo
Marius Zaromskis vs. Bruno Carvalho

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...