Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Ksaviers Foupa – Pokams nākamo cīņu aizvadīs Maskavā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Ksaviers Foupa – Pokams nākamo cīņu aizvadīs Maskavā
Ksaviers Foupa - Pokams
Foto: mmajunkie.com

Beidzot cīņu šova „M-1 Global Fedor vs Monson” organizatori atraduši pretinieku krievu vidējā svara cīkstonim Arturam Guseinovam (9-2-0). Tas būs neviens cits kā pazīstamais franču sportists Ksaviers „Profesors X” Foupa - Pokams (21-16-0), kurš savulaik ir pārstāvējis tādas organizācijas kā „Cage Rage” un UFC.

Foupa – Pokama un Guseinova cīņa paredzēta 20. Novembrī Maskavā cīņu šovā „M-1 Global Fedor vs Monson”, kura galvenais mačs būs starp MMA leģendām, krievu Fjodoru Jemeļjaņenko un amerikāni Džefu Monsonu.
Arturs Guseinovs profesionālajā MMA debitēja 2005. gadā ar uzvaru pār savu tautieti Sergeju Šinkarevu. Pēc uzvaras pār Šinkarevu vēl sešas uzvaras pēc kārtas līdz krieva uzvaras sēriju 2010. gadā pārtrauca Beslans Isajevs (17-5-0). Pēc tam sekoja zaudējums bijušajam UFC cīkstonim Luidži Fioravanti (22-11-0).

Pēc zaudējuma amerikānim Guseinovs izcīnījis divas ātras uzvaras pēc kārtas – uzveikti amerikāņi Taisons Džefrijs (7-6-0) un Edijs Arizmendi (15-5-0).

Savukārt bijušajam elites cīkstonim Foupam – Pokamam, kuru daudzi cīņu sporta fani pazīst pēc iesaukas kā Profesoram X, diez ko nav veicies pēdējos divus gadus. Kopš 2009. gada aprīļa (Šajā datumā viņš debitēja UFC – J.E.) sportists ringā devies astoņas reizes, bet tikai vienreiz no cīņu laukuma Pokams nokāpa kā uzvarētājs.

Pokams savas karjeras laikā ticies ar nevienu vien pasaules elites vīru, taču slaveni uzvārdi, ko francūzis uzvarējis ir maz. Par nopietnākajām francūža uzvarām var uzskatīt panākumus pār Metu Evinu (22-11-1), Tomu Vatsonu (14-4-0), Armanu Gambarjanu (20-5-1) un Keisiju Uskolu (22-20-0).

„M-1 Global Fedor vs Monson” cīņu pāri

Fedor Emelianenko vs. Jeff Monson
Jose Figueroa vs. Daniel Weichel
Arthur Guseinov vs. Xavier Foupa-Pokam
Alexander Yakovlev vs. Juan Manuel Suarez
Alexander Volkov vs. Arsen Abdulkerimov
Nikolai Kaushansky vs. Alexander Vinogradov

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...