Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Murads Mačajevs noslēdzis līgumu ar Bellator

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Murads Mačajevs noslēdzis līgumu ar Bellator
Murads Mačajevs
Foto: sports.ru

Krievijas vieglā svara MMA cīkstonis, divdesmit piecus gadus vecais Murads Mačajevs (9-0-0) noslēdzis līgumu ar amerikāņu organizāciju Bellator. Sportists piedalīsies septītās sezonas Bellator vieglā svara turnīrā un viņa debija varētu notikt 19. oktobrī, ziņo portāls sports.ru

Maskavā dzīvojošais Krievijas kaujas sambo čempions Murads Mačajevs profesionālajā MMA debitēja 2009. gadā ar priekšlaicīgu uzvaru pār savu tautieti Zauru Bastanovu (0-1-0). Pēc tam viņš izcīnījis vēl astoņas uzvaras (No deviņām uzvarām septiņas krievs uzcīnījis priekšlaicīgi – J.E.) pār visai nenopietniem pretiniekiem. Viņš ticis galā vai nu ar profesionālā sporta debitantiem, vai nu ar sportistiem, kuriem ir uzkrāta negatīva statistika. Vienīgais Mačajeva nosacīti vērā ņemamais pretinieks ir bijis Zubairs Tuhogovs (4-2-0), kurš uz cīņas brīdi bija ar bilanci (2-0-0).

Interesantākais, manuprāt, saistībā ar Muradu Mačajevu ir tas, ka sportistam šā gada aprīlī Latvijā bija paredzēta cīņa par Eiropas čempiona jostu vieglajā svara ar Latvijas pārstāvi Valēriju Mikalauskas (3-2-0), taču mačs nenotika. Pēc „Fight Nights” šova organizatoru sniegtās informācijas – krievam esot pie Latvijas robežas esot, kaut gan dienā, kad Krievijas sportistam bija jāierodas Latvijā, organizatori ziņoja, ka Mačajeva lidmašīna kavējas. Organizatoriem nekas cits neatlika kā Mikalausku sakrustot ar citu latvieti Aleksandru Skreiveri (0-2-0).

„Esmu ļoti priecīgs, ka izdevās noslēgt līgumu ar Bellator,” prieku neslēpa Mačajevs. „Jau sen esmu sapņojis startēt ārzemēs. Ar nepacietību gaidu brīdi, kad varēšu savus spēkus ASV, un pats galvenais – uzvarēt.”

„Mēs izvēlējāmies Bellator, jo salīdzinājumā ar citām organizācijām, viņi piedāvā visizdevīgākos līguma nosacījumus. Bez tā, ka viņi ļauj saviem cīkstoņiem startēt citās organizācijās, kas nozīmē, ka varēšu priecēt ar savām cīņām ar Krievijas publiku.”

„Kas attiecas uz plāniem, tā kā sāka – slikts ir tas kareivis, kurš nevēlas kļūt par ģenerāli. Es grasos uzvarēt „Bellator Grand Prix” turnīrā. Ja man nebūtu tāda mērķa, tad nebūtu jēga nemaz slēgt līgumu.”

Tikai Bellator septītās sezonas turnīrs saliks visus punktus uz i vai pagaidām neuzveiktais Murads Mačajevs ir pārvērtēts vai ne. No šī turnīra izrietēs krieva turpmākās karjeras iespējas.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...