Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Dana Vaits: „Metam Hjūzam un Forestam Grifinam jāiet pensijā”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Dana Vaits: „Metam Hjūzam un Forestam Grifinam jāiet pensijā”
Dana Vaits
Foto: chicagonow.com

UFC prezidents Dana Vaits uzskata, ka bijušajam UFC pussmagā svara čempionam Forestam Grifinam (19-7-0) un UFC slavas zāles iemītniekam, bijušajam UFC pusvidējā svara čempionam Metam Hjūzam (45-9-0) laiks kārt boksa cimdus uz nagliņas un iet pensijā, par cik šie sportisti savu karjeru laikā sasnieguši gandrīz visu ko varējuši sasniegt.

„Es viennozīmīgi vēlos, lai Mets Hjūzs beigtu savu sportista karjeru,” preses konferencē veltītajai šovam „UFC on FOX 4” ārzemju masu medijiem vēstīja Dana Vaits.

„Ko vēl viņam ir ko sasniegt? Šis puisis ir visu paveicis. Viņš organizācijā stabili cīnās jau ilgu laiku… vairs nav palicis ko pierādīt.”

UFC prezidents vēlas, lai no sporta aizietu arī trīsdesmit trīs gadus vecais Forests Grifins, kurš savā pēdējā mačā aizsūtīja pensijā Tito Ortizu (16-11-1): „Šiem puišiem ir ļoti grūti pateikt – es beidzu karjeru. Tas pats bija arī ar Čaku Lidelu… Gribētu, lai Forests [Grifins] beigtu karjeru. Arī Grifinam nav palicis ko pierādīt. Viņš uzvarēja š realitātes šovā „The Ultimate Fighter” un viņš ieguva UFC titulu laikā, kad cilvēki domāja, ka viņš to nevar. Forests kļuva par lielu zvaigzni un nopelnīja daudz naudas.”

„Viņam ir skaista sieva un viņiem ir bērniņš. Ziniet, ja tu nevēlies būt par pasaules čempionu, tad kāpēc cīnīties?”

Trīsdesmit astoņus gadus vecais Mets Hjūzs ir viens no pasaules spilgtākajiem pusvidējā svara cīkstoņiem. Amerikānis divreiz kļuvis par UFC pusvidējā svara čempionu un tronī atradies no 2001. – 2006. gadam. Viņš uzvarējis tādas mūsdienu zvaigznes kā Džordžs Santpjērs (22-2-0), Kriss Laitls (31-18-5), B.J. Pens (16-8-2), Frenks Trigs (12-9-0), Šons Šerks (36-4-1) u.c. Taču pēdējos divos dueļos Mets cietis smagas sakāves ar nokautiem pret B.J. Penu un Džo Koščeku (17-6-0).

Taču pēdējos divos mačos Mets cietas divas ļoti smagas sakāves. Viņu nokautēja B.J. Pens un Džošs Koščeks (17-6-0).

Savukārt Forests Grifins ir kļuvis par vienu no pasaules atpazīstamākajiem pussmagā svara cīkstoņiem. Viņš uzvarējis pirmajā „The Ultimate Fighter” šovā un kļuvis par UFC pussmagā svara čempionu. Par Grifina „upuriem” kļuvušas tādas zvaigznes kā Džefs Monsons (46-13-1), Trevis Fultons (247-49-10), Čels Sonens (27-12-0), Stefans Boners (14-7-0), Mauricio Rua (20-6-0), Kvintons Džeksons (32-10-0), Tito Ortizs un Ričs Frenklins (29-6-0).

Izmantotie resursi:
UFC, Mixed Martial Arts (MMA) News, Results -...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...