Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ministrs sūdzas, ka Ukrainas sportisti nepakļaujas aizliegumam startēt Krievijā

Ministrs sūdzas, ka Ukrainas sportisti nepakļaujas aizliegumam startēt Krievijā
Žans Beļeņuks ar olimpisko medaļu
Foto: Aleksandrs Viļfs, ria.ru/olympics2016

Ukrainas jaunatnes un sporta ministrs Igors Ždanovs pauž neapmierinātību, ka, ignorējot aizliegumu, izlase piedalās Eiropas čempionātā, kas risinās Dagestānas pilsētā Kaspijskā, Krievijā. Valsts sporta dzīves vadītājs uzskata, ka tas ir nepieļaujams un patvaļīgs tūrisma brauciens.

"Ļoti žēl, ka Ukrainas Cīņas asociācija patvaļīgi nosūtīja uz šīm sacensībām sportistus un trenerus. Kā ministrs un pilsonis uzskatīju un uzskatu tādas darbības par nepieļaujamām. Esmu kategoriski principiāls un konsekvents savā pozīcijā - Ukrainas izlase nedrīkst piedalīties nekādās sacensībās Krievijā. Ar šādu mērķi tika izdota ministrijas attiecīgā pavēle," norāda ministrs Ždanovs.

"Vēlos uzsvērt, ka tas nav vienkārši mans personīgais viedoklis. Sacensību boikots Krievijā ir Ukrainas valdības konsolidēta pozīcija. Atsevišķu ukraiņu sportistu un treneru tūrisma brauciens notiek bez ministrijas finanšu un organizatoriskā atbalsta. Nav iztērēta neviena grivna no nodokļu maksātāju līdzekļiem."

Ukrainas jaunatnes un sporta ministrs draud ar iespējamām sankcijām. "Visus brīdinu, ka mēs stingri izvērtēsim tādus patvaļīgus ceļojumus saistībā iespējamo darba likumdošanas pārkāpumu, ko varētu būt pieļāvuši sportisti un treneri, kuri ir valsts iestādes darbinieki un strādā, pamatojoties uz kontraktu ar valsti."

Martā ministrs savā facebook.com profilā ievietoja rīkojumu, kas Ukrainas sportistiem aizliedza startēt Krievijā notiekošajās sacensībās. Ukrainas Cīņas asociācija aprīlī paziņoja, ka izlase piedalīsies Krievijā ieplānotajā Eiropas čempionātā, jo minētais ministra rīkojums esot zaudējis spēku, savukārt jaunais rīkojums neliedz startēt Krievijā, vienīgi nedrīkst finansēt no valsts budžeta.

Aprīļa beigās Riodežaneiro olimpiādes bronzas medaļnieks Žans Beļeņuks (Ukraina) paziņoja, ka nedēļu pirms izbraukšanas viņam aizliedza piedalīties šajā Eiropas čempionātā. Ukrainas izlase devās uz šīm sacensībām, taču ne labākajā sastāvā.

Eiropas čempionātā cīņas olimpiskajās disciplīnās piedalās arī Latvijas izlase - brīvās cīņas pārstāve Laura Skujiņa piekāpās ceturtdaļfinālā, Karolīna Tjapko cer uz bronzas turnīru, bet grieķu-romiešu cīkstoņi Ņikita Masjuks un Aleksandrs Jurkjans zaudēja jau pirmajā mačā. 4. maijā startēs brīvās cīņas cīkstonis Alans Amitrovs, savukārt 5. maijā debitēs jaunais talants Alberts Jurčenko.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.