Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Andersons Silva tomēr atzīst, ka lietojis dopingu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Andersons Silva tomēr atzīst, ka lietojis dopingu
Andersons Silva
Foto: mmajunkie.com

Lai arī sākotnēji bijušais UFC vidējā svara čempions Andersons Silva (34-6-0) noliedza, ka pirms uzvarētās cīņas ar Niku Diazu (26-10-0) lietojies aizliegtās vielas, tagad savas liecības ir mainījis un nākamajā NSAC (Nevadas Štata Atlētiskās Komisijas) sēdē ir gatavs atzīties dopinga lietošanā.

Organizācijas UFC oficiālajā mājas lapā parādījusies informācija, ka trīsdesmit deviņus gadus vecais brazīliešu sportists Andersons Silva šomēnes gaidāmajā NSAC tiesas sēdē plāno atzīties aizliegto vielu lietošanā.

Pagaidām nav noteikts konkrēts datums, kad īsti notiks šī Silvas dopinga skandāla lietas izskatīšana, taču ir zināms, ka sportists un viņa komanda gatava atzīties dažādu aizliegto preperātu lietošanā. Silva uzstās uz to, ka šīs vielas lietojis, lai ātrāk atlabtu pēc smagā kājas lūzuma, ko guva 2013. gadā cīņā ar Krisu Veidmanu, nevis, lai uzlabotu savus sportiskos rādītājus, kas palīdzētu uzvarēt cīņā.

Silvas advokāti uzsver, ka leģendārā MMA cīkstoņa organismā atklāto aizliegto vielu daudzums bija minimāls un tas nevarēja dot nekādu priekšrocību 31. Janvārī notiekošajā cīņā ar bijušo Strikeforce čempionu Niku Diazu.

Jau ziņojām, ka Nevadas Atlētiskās Komisijas (NAC) veiktajos pirms cīņas dopinga testos Andersona Silvas organismā tika konstatēta anaboliskā steroīda Drostanolona un Androsterona klātbūtne, bet pēc cīņas dopinga analīzēs sportista organismā tika atklāta Oksazepāma un Temazepāma klātbūtne, kā arī atkārtoti uzrādījies anaboliskais steroīds Drostanolons.

Izmantotie resursi:
The Official Website of the Ultimate Fighting...