Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džons Fitčs uzvar Džeiku Šīldsu un nosargā WSOF titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džons Fitčs uzvar Džeiku Šīldsu un nosargā WSOF titulu
Džons Fitčs
Foto:sherdog.com

2016. gadu ar uzvaru noslēdzis amerikāņu MMA organizācijas WSOF pusvidējā svara (-77 kg) čempions Džons Fitčs (29-7-1), kurš piecu raundu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu uzvarēja Džeiku Šīldsu (31-9-1).

Trīsdesmit astoņus gadus vecais Fitčs, kurš savulaik spēkojies arī par UFC titulu, par vakantās WSOF pusvidējā svara čempiona josta īpašnieku kļuva 2016. gada aprīlī, uzveicot Džoao Zeferino (21-8).

Pirmā titula aizstāvības mačs priekš Džona Fitča bija ieplānots ar bijušo “Strikeforce” un “EliteXC” čempionu Džeiku Šīldsu, kurš tāpat kā Fitčs savulaik neveiksmīgi mēģinājis kāpt UFC čempiona tronī. Šo cīņu sporta pasaulē labi pazīstamo vīru duelis divreiz tika pārcelts, līdz beidzot tas notika ASV vecgada vakarā cīņu šova “WSOF 34” ietvaros.

Lai arī šajā divkaujā kā favorīts tika izlikts trīsdesmit septiņus gadus vecais Šīlds, Džons Fitčs cīņu būrī nodemonstrēja lielisku sniegumu un piecu raundu trillerī izcīnīja uzvaru pēc punktiem.

Pēc uzvaras Džons Fitčs izteicās, ka šī, iespējams, bija viņa pēdējā MMA cīņa viņa karjerā. “Palieku vecāks un mans ķermenis jūt sekas. Man ir traumēts kakls. Pirms kāda laika mans sporta ārsts teica, ka man pietiek sevi mocīt,” pēc uzvaras izteicās Fitčs.

“Es vēl nevaru izšķirties par pensionēšanos. Parunāšu ar dažiem cilvēkiem un redzēsim, ko viņi man ieteiks. Man ir daudz traumu, taču aiziešana prom no sporta man būs tā, it kā man nocirstu roku vai kāju.”

“WSOF 34” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Yushin OkamiPaul Bradleydecision (split)55:00
2.Justin GaethjeLuiz FirminoTKO (doctor stoppage)35:00
3.Jon FitchJake Shieldsdecision (unanimous)55:00
4.Marlon MoraesJosenaldo Silvaverbal submission (injury)12:30
5.Caio AlencarJared RosholtTKO (punches)11:17
6.David BranchLouis Taylorsubmission (rear-naked choke)52:00
7.Smealinho RamaJake HuenTKO (strikes)23:30
8.Shane KruchtenJeremy Mahondecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...