Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Olimpietim Kalniņam sāpīga debija "Karate Combat", Skrīveram uzvara

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Olimpietim Kalniņam sāpīga debija "Karate Combat", Skrīveram uzvara
Kalvis Kalniņš (labajā pusē). Publicitātes foto.

Naktī no 29. uz 30. oktobri ASV, Orlando, savu pirmo profesionālo cīņu "Karate combat KC36" sistēmā aizvadīja Jelgavas olimpietis Kalvis Kalniņš, pēc tiesnešu vērtējuma uzvarot oponentam no Marokas. Savukārt Edgars Skrīvers pārspēja brazīlieti.

Kalvis Kalniņš startēja svara kategorijā līdz 61,2 kilogramiem un viņa pretinieks bija Abdesalams Ameknasi no Marokas. Abi pretinieki nāk no karatē un vienreiz cīnījās viens pret otru pasaules čempionātā. Toreiz labāks ar 1:0 bija Kalvis. Diemžēl Kalvim neizdevās to atkārtot un savā pirmajā profesionālajā cīņā "Karate combat KC36" sistēmā, kur viņš piedzīvoja zaudējumu.

"Pēc manām sajūtām, es šo cīņu uzvarēju vai vismaz bijām pelnījuši aizvadīt ekstra raundu, kas tiek piešķirts neizšķirta gadījumā. Pirmo raundu es uzvarēju, bet abi pārējie bija līdzīgi. Bet cīņu tiesā trīs tiesneši, un lēmums ir tāds, kāds ir," stāsta Kalniņš, piebilstot, ka tagad atpūtīsies un gaidīs, kad viņam piedāvās nākamo cīņu. Jāatgādina, ka šobrīd Kalvja treneris ir Otto Kovči – bijušais kikbokseris un bokseris, bet tagad kikboksa treneris, kurš ringā aizvadījis aptuveni 250 amatieru cīņas.

Kalniņš vēl līdz 2022. gada vidum startēja karate sporta sacensībās, 2021. gadā piedaloties olimpiskajās spēlēs, bet 2022. gadā – pasaules spēlēs. Tagad sportists pārgājis uz profesionālajām cīņām.

Duelī starp Edgaru Skrīveru un brazīlieti Brunu “Tīģeri” Souzu pēc pieciem raundiem tiesneši lēma, ka uzvarētāja noskaidrošanai jāaizvada sestais raunds, pēc kura vieglā svara kategorijā notikušajā cīņā vienbalsīgi par uzvarētāju tika atzīts Skrīvers. Šī Edgaram bija piektā uzvara sešās cīņās “Karate Combat”.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas pašvaldības iestāde
"Sporta servisa centrs"