Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Talsos klubu cīņas

Talsos klubu cīņas
Māris Timofejevs
Foto: fightclub.lv

Vakar Talsu 2. vidusskolas jaunajā sporta zālē notika Mui-thai un K-1 cīņu šovs "Golden Stars" profesionāļiem un pusprofesionāļiem. Pasākumā piedalījās sportisti no Lietuvas un Latvijas.

Uz Talsu 2. vidusskolas ringa izgāja astoņi cīkstoņu pāri, kuri cīnījās pēc K-1 un Mui – thai noteikumiem profesionāļu un pusprofesionāļu grupās. Pusprofesionāļu cīņu formula bija trīs raundi pa divām minūtē, bet profesionāļi cīnījās pēc formulas trīs raundi pa trim minūtēm.

Cīņu šovs „Golden Stars” ir cīņas kluba „Golden gym” trenera Jāņa Mikelšteina lolojums, kura audzēkņi sacentās ar Rīgas „Muay Thai Academy” un Lietuvas „Impērija” sportistiem.

Protams, pašas interesantākās bija vakara noslēdzošās supercīņas smagsvariem, kur ringā kāpa vīri virs 86 kg.

Pirmajā supercīņā savā starpā tikās Talsu kluba „Golden Gym” audzēknis, Latvijas čempions karatē Māris Timofejevs ar pieredzējušo Lietuvas sportistu Tadas Miceiko.

Tiesa, šoreiz Miceiko viņa pieredze diez ko nepalīdzēja, jo Māris savās mājas sienās savu skatītāju atbalstīts jutās tik pārliecinoši, ka savu pretinieku pirmajā raundā divas reizes nogādājot nokdaunā. Bet otrajā raundā pēc spēcīga sitiena ar roku lietuvietis atkal bija zemē, taču šoreiz viņš vairs nevarēja piecelties. Līdz ar to par uzvarētāju ar KO savā debijas cīņā kļuva Māris Timofejevs.

Pēdējā vakara cīņā, kuru var uzskatīt par šī pasākuma naglu uz ringa devās Viktors Dubica (Golden Gym) un Jurijs Višņevskis (Muay Thai Academy). Šie sportisti pārstāvēja svara kategoriju virs 100 kg.

Taču šī iespējams bija ātrākā un iespējams dinamiskākā tā vakara cīņa, jo pēc gonga atskanēšanas Dubica kā bullis metās virsū savam pretiniekam un pēc trīsdesmit sekundēm Višņevskis pirmo reizi bija zemē. Tiesnesis viņam atskaitīja nokdaunu un cīņa turpinājās. Tad atkal Viktors gāja virsū ar spēcīgu sitienu sēriju, uz ko rīdzinieks nespēja atbildēt, tāpēc Višņevska komanda izlēma padoties. Līdz ar to par uzvarētāju ar TKO tika kronēts Viktors Dubica.

Cīņu šova "Golden Stars" rezultāti

DisciplīnaSvara Kategorija (kg)Cīņu pārisUzvarētājsMetode/Raunds
K-1- 70Pauls Spruģevics vs. Iļja KaščenkoIļja KaščenkoTKO/2R
K-1- 57Jānis Freimanis vs. Viktors MuzafarovsJānis FreimanisPTS/3R
K-1-81Jānis Melenbergs vs. Ernests ĀriņšErnests ĀriņšKO/2R
K-1-73Rolands Admidiņš vs. Jevgēņijs KopralsJevgēņijs KopralsPTS/3R
Muay Thai-70Roberts Tīfentāls vs. Janušs Biļevičs (Lietuva)Roberts TīfentālsPTS/3R
Muay Thai-86Ivo Krūmiņš vs. Grigorijs OsčepkovsIvo KrūmiņšTKO/3R
Muay Thai- 90Māris Timofejevs vs. Tadas Miceiko (Latvija)Māris TimofejevsKO/2R
K-1virs 100Viktors Dubica vs. Jurijs VišņevskisViktors DubicaTKO/1R

Izmantotie resursi:
Fight club Faraon


Latvijas komandas pārstāvji. Foto: Latvijas Armvrestlinga federācija.

Latvijas sprotistiem vairākas medaļas Eiropas čempionātā armvrestlingā

Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā aizvadīts 2024. gada Eiropas čempionāts armvrestlingā, kur Latvijas sportisti izcīnījuši vairākas medaļas, tajā skaitā zelta.
Viktors Reško. Foto: Latvijas Sambo federācija.

Latvijas sportisti ar bronzas medaļām atgriezušies no Eiropas čempionāta sambo

Novi Sadi Serbijā notikušais Eiropas čempionāts sambo pieaugušajiem un jauniešiem Latvijai bija īpaši veiksmīgs, jo mūsu sportisti izcīnīja divas bronzas medaļas gan pieaugušo, gan jauniešu konkurencē.
Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželiss pasaules čempionātā džudo zaudē otrās kārtas cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss pirmdien Abū Dabī pasaules čempionātā džudo piedzīvoja neveiksmi otrās kārtas cīņā.