Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Roberts Šenfelds Šveicē piedzīvo zaudējumu cīņā ar Marsello Kostu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Roberts Šenfelds Šveicē piedzīvo zaudējumu cīņā ar Marsello Kostu
Roberts Šenfelds (no labās) pēc cīņas ar Marsello Kostu
Foto: Laurent Sébastien

Vakarnakt Ženēvā (Šveicē) cīņu šova „SHC 8” ietvaros Latvijas viens no perspektīvākajiem supervieglā svara MMA cīkstoņiem Roberts Šenfelds (4-2-0) cīņā par vakanto SHC supervieglā svara čempiona jostu pirmajā raundā ar tehnisko nokautu atzina brazīlieša Marsello Kostas (10-2-1) pārākumu.

Jāatzīmē, ka dienu pirms cīņas, sportistu obligātajā svēršanās procedūrā Marsello Kosta nespēja iekļauties svara kategorijas rāmjos, pārsniedzot pieļaujamo svaru par 3,5 kg. Savukārt Robertam Šenfelda svari uzrādīja maksimāli pieļaujamo supervieglās svara divīzijas svaru – 61 kg.

Neskatoties uz lielo Kostas pieļaujamā svara pārsvaru, pasākuma organizatori nekādas sankcijas pret sportistu neiesāka. Lielākajās organizācijās (UFC un Bellator) par šādu pārkāpumu vainīgais cīkstonis vai nu tiktu noštrāfēts ar 10 % no viņa honorāra, vai arī tiktu diskvalificēts. Šeit sankcijas netika pieņemtas….

„Roberts, lai iekļautos organizatoru noteiktajos svara rāmjos vēl pirms svēršanās neēda un devās pirtī, lai nomestu pēdējos liekos gramus. Kostas patreizējais svars ir pilnīgi citas svara kategorijas svars,” neapmierinātību par organizatoru rīcību tūdaļ pēc svēršanās neslēpa Šenfelda treneris Sergejs Ļeonovs.

Pēc ilgākām sarunām, likās, ka lietas tiks atrisinātas un cīņa notiks kā iecerēts, taču pārsvēršanās brīdī Marsello Kostas svars uzrādīja jau 66 kg, kas radīja vēl nopietnākas bažas, ka cīņa varētu tikt atcelta.

Lai vai kā, Latvijas puse tomēr izlēma cīnīties. „Svara pārsvars ir milzīgs, taču, ja reiz atbraucām cīnīties, tad to arī darīsim,” portālam Sportacentrs.com teica Ļeonovs

Arī cīņu laukumā tīri vizuāli bija redzama sportistu auguma un svara starpība. Taču neskatoties uz to Roberts diezgan veiksmīgi uzsāka cīņu, liekot pamatīgi pasvīst brazīliešu džiu – džitsu meistaram Marsello Kostam. Pēc neilga brīža Kosta nometa Šenfeldu zemē un ieņēma vadošo pozīciju, sitot uz partera guļošo latvieti. Roberts labi aizsargājās un vienā brīdī noķēra brazīlieti uz trijstūri un uzsāka žņaugt, taču viņš neticamā veidā izspruka no šī satvēriena.

Un atkal kuldīdznieks nonāca neapskaužamā situācijā – Kosta sēdēja virsū latvietim un sita līdz cīņu apstādināja ringa tiesnesis, par uzvarētāju ar tehnisko nokautu pasludinot Marsello Kostu, kurš tika kronēts arī par SHC supervieglā svara čempionu.

„Svara pārsvars bija ļoti jūtams, it sevišķi, kad viņš sēdēja virsū. Vienā momentā izdevās viņu noķert uz trijstūri, taču viņš izslīdēja no tā, jo bija sasmērējies ar vazelīnu. Smagi gatavojos šai cīņai, taču mani salauza morāli ar visām tām svēršanām un pārsvēršanām...,” sašutumu pēc cīņas neslēpa Roberts Šenfelds.

Jāatzīmē, ka Latvijas komanda iesniegusi protestu saistībā ar to, ka Kosta bija sasmērējies ar vazelīnu. To nenoliedza arī brazīlieša sekundanti, taču gala lēmumu vai rezultātu tādu atstāt vai anulēt, jāpieņem organizatoriem.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2014-06-01 20:03, pirms 10 gadiem
Sviests kkāds, ar to trijstūri cīņa būtu beigusies! Cīņas rezultāts jāanulē obligāti!