Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Boksa čempions Kovaļevs otrreiz karjerā uzveic Paskālu

Boksa čempions Kovaļevs otrreiz karjerā uzveic Paskālu
Sergejs Kovaļovs (no labās) cīņā ar Žanu Paskālu
Foto: boxingscene.com

Vakarnakt Kanādas pilsētā Monreālā savus WBA (Super), IBF un WBO pasaules čempiona titulus pussmagajā svarā (-79,4 kg) nosargāja krievs Sergejs Kovaļevs (29-0-1, 26 KO), kurš septītajā raundā pēc pretinieka atteikuma turpināt cīņu izcīnīja uzvaru ar tehnisko nokautu pār kanādieti Žanu Paskālu (30-4-1, 17 KO).

Trīsdesmit divus gadus vecais Kovaļovs ar par gadu vecāko bijušo WBC pussmagā svara čempionu Paskālu pirms šī mača ringā jau vienreiz bija ticies pērnā gada martā. Viņš tajā mačā cīņas astotajā raundā izcīnīja uzvaru ar tehnisko nokautu. Arī vakardienas cīņā scenārijs bija līdzīgs.

Čempions grožus pār cīņas gaitu sagrāba savās rokās jau no mača pirmajām sekundēm un jau pirmajā raundā nosūtīja pretinieku nokdaunā, taču ringa tiesnesis, neatskaitot nokdaunu, ļāva turpināt divkauju. Sākot ar ceturto raundu, Sergeja fiziskais pārsvars bija tik liels, ka Paskāls knapi spēja “izdzīvot” raundu no raunda.

Paskāla treneris Fredijs Roučs gribēja izmest balto dvieliu jau pēc sestā raunda, taču Žans pierunāja viņam to nedarīt. Tiesa, trenerim nācās to izdarīt septītajā raundā, jo Žans Paskāls, kurš izlaida ļoti daudz sitienu, bija bezspēcīgs krievu boksera priekšā.

Līdz ar to Sergejs Kovaļovs savā statistikā ierakstīja divdesmit sesto uzvaru ar nokautu/tehnisko nokautu un trešo reizi pēc kārtas nosargāja savus WBA (Super), IBF un WBO titulus. Čempions izteica vēlmi nākamo cīņu aizvadīt ar viņam trūkstošās WBC čempiona jostas īpašnieku kanādieti Adoni Stīvensonu (27-1, 22 KO).

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records


Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.