Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Povetkins pēc cīņas pret Rudenko grib cīnīties ar Džošua

Jānis Pārums

Povetkins pēc cīņas pret Rudenko grib cīnīties ar Džošua
Aleksandrs Povetkins
Foto: Valery Sharifulin/TASS

Krievu smagā svara bokseris Aleksandrs Povetkins (31-1, 23KO) izteicis vēlmi aizvadīt cīņu pret IBO, IBF un WBA pasaules čempionu britu Entoniju Džošua (19-0, 19KO).

"Man ir vēlme cīnīties par visām čempionu jostām," sacīja Povetkins. "Es gāju pēc WBC jostas (pieder Deontejam Vailderam – aut.), taču paši redzējāt – mani paņēma un pastūma malā. Taču domāju, ka taisnība vienalga būs manā pusē."

Jāpiebilst, ka pagājušā gada pavasarī pirms cīņas par WBC jostu pret Vailderu krievu bokserim tika konstatētas pozitīvas dopinga analīzes. Turklāt dopinga lietošanā pērn Povetkins tika pieķerts divreiz – vispirms viņa organismā tika konstatēts meldonijs, bet gada nogalē, pirms cīņas pret Bermeinu Stivernu, arī osterīns.

"Vailders vai Džošua? Abi ir spēcīgi bokseri, taču es nemīlu kaut ko plānot iepriekš. Vispirms man jāaizvada cīņa ar Andreju Rudenko. Taču man būtu interesanti cīnīties ar Džošua, kurš tāpat kā es, ir olimpiskais čempions," piebilda Povetkins, kura cīņa pret Rudenko (31-2, 19KO) ieplānota 1.jūlijā Maskavā.