Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis nominēts WBC balvai par gada atgriešanos

Andrejs Siliņš

Briedis nominēts WBC balvai par gada atgriešanos
Mairis Briedis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis kļuvis par vienu no sešiem kandidātiem uz titula "Gada atgriešanās" saņemšanu Pasaules Boksa padomes (WBC) vērtējumā.

Īsti nav saprotams, ar ko WBC domā atgriešanos Brieža gadījumā, jo latviešu bokseris 2019. gadā vienkārši turpināja savu karjeru. Ja 2018. gadā Briedim bija trīs cīņas, tad 2019. gadā tāda bija viena - jūnijā Pasaules boksa supersērijas pusfinālā tika pieveikts poļu bokseris Kšištofs Glovackis.

Tiesa, pēc šīs skandalozās cīņas Glovackis iesniedza protestu Pasaules boksa organizācijai (WBO), prasot Briedi diskvalificēt vai cīņas atkārtotu aizvadīšanu. Prasības tika noraidītas, taču WBO nozīmējusi revanša cīņu starp abiem bokseriem. Savukārt WBC pasaules čempiona titulu Briedis zaudēja jau iepriekš, pirmās supersērijas pusfinālā piekāpjoties Oleksandram Usikam.

Šobrīd WBC josta ir vakanta, jo Usiks pārgāja uz citu svara kategoriju, bet Briedis ir WBC Dimanta čempions. Tiesa, nedēļas nogalē notiks cīņa par WBC čempiona jostu - pēc ilgām sarunām un neskaidrībām beidzot apstiprināta Ilungas Makabu un Mihala Ceslaka cīņa. 31. janvārī tā notiks Makabu dzimtenē Kongo.

Maira Brieža nākamā cīņa būs supersērijas finālā, 21. martā Arēnā Rīga mērojot spēkus ar kubieti Junielu Dortikosu. Tajā tiks izcīnīta Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un boksa žurnāla "The Ring" pasaules čempiona josta.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-29 13:23, pirms 4 gadiem
Gan jau ka domāts ir kā atgriešanās pēc zaudējuma Usikam.

     [+] [-]

, 2020-01-29 14:05, pirms 4 gadiem
COMEBACK laikam domāts kā atgriešanās pēc zaudējums...
Piecelšanās pēc nokdauna un uzvarēšana cīņā...

  +2 [+] [-]

, 2020-01-29 14:21, pirms 4 gadiem
Visi uz balsotuvēm!

     [+] [-]

, 2020-01-29 17:19, pirms 4 gadiem
Briedis nominēts arī balvai par gada netīrāko uzvaru.