Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

39 gadu vecumā Zviedrijas bokseris Džeks pārsteidz un kļūst par WBC krūzeru čempionu

Rolands Eliņš

39 gadu vecumā Zviedrijas bokseris Džeks pārsteidz un kļūst par WBC krūzeru čempionu
Badū Džeks. Foto: BoxingScene

Zviedrijas bokseris Badū Džeks šovakar 39 gadu vecumā kļuva par WBC čempionu pirmajā smagajā svarā jeb krūzeru divīzijā, nokautējot līdzšinējo čempionu Ilungu Makabu, kurš bija cīņas favorīts. Džekam līdz ar to izdevies kļūt par pasaules čempionu trīs svara kategorijās.

• Badū Džeks (28-3-3) iepriekš no 2014. līdz 2017. gadam bija WBC čempions otrā vidējā svara kategorijā. Pēc tam viņš pussmagajā svarā ieguva arī WBA regulārā čempiona titula, kam sekoja titula zaudēšana un blāvāks periods līdz 2019. gadam, taču pēc tam Džeks pacēlās vēl vienu svara kategoriju augstāk.

• Krūzeros Badū Džeks uzvarēja visās trīs savās pirmajās cīņās, no kurām divas bija tīri iesildošās cīņas, taču iepriekšējā augustā viņš guva vērā ņemamu panākumu, ar dalītu tiesnešu lēmumu pieveicot Ričardu Riveru.

• Tas Džekam deva iespēju tikt pie vēl vienas titulcīņas un izaicināt Ilungu Makabu (29-3), WBC krūzeru čempionu. Ņemot vērā Makabu desmit uzvaru sēriju, ieskaitot trīs titulcīņas pēc kārtas, un Džeka vecumu, Zviedrijas bokseris nebija favorīts.

• Taču Saūda Arābijā notiekošajā cīņu šovā, kura galvenā cīņa šovakar ir Džeika Pola un Tomija Fjūrija tikšanās ringā, Badū Džeks sarūpēja pārsteidzošu rezultātu. Viņš parādīja lielisku fizisko sagatavotību un precīzi izpildītu cīņas plānu, kuram Makabu neizdevās atrast pretlīdzekļus.

• Makabu, kurš izslavēts ar savu sīkstumu izturēt pat spēcīgākos sitienus, pirmoreiz nonāca nokdaunā ceturtajā raundā. Cīņas otrajā pusē bija skaidrs, ka Makabu nepieciešama uzvara ar nokautu, jo, kontrolējot cīņas gaitu, Džeks pēc punktiem bija krietni priekšā.

• Taču DĀR bokseris bija noguris, un Džeks lieku risku neuzņēmās. Tā vietā viņš sagaidīja savas iespējas, 11. raundā vēlreiz nosūtīja Makabu nokdaunā, bet pēc tam 12. raundā arī piespieda tiesnesi apturēt cīņu, iegūstot uzvaru ar tehnisko nokautu.

• Džeks līdz ar to kļuvis par visu laiku vecāko pasaules čempionu šīs divīzijas vēsturē.

• Džeks, kurš pirms šīs cīņas ieņēma desmito vietu "BoxRec" pasaules rangā krūzeru divīzijā, kļuvis par trešo WBC čempionu pēc Maira Brieža, kuram šis tituls piederēja no 2017. līdz 2018. gadam. Pēc tam to ieguva Oleksandrs Usiks, bet, kad Usiks pacēlās uz smagsvariem, čempiona titulu pirms trim gadiem ieguva Makabu.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-27 11:27, pirms gada
Tipisks skandināvs!

     [+] [-]

, 2023-02-27 16:41, pirms gada
Vairāk gan izbrīnija Makabu, kurš izskatījās galīgi nebija gatavojies.
Taču ar visu to līdz otrajam nokdaunam viņš bija vadībā pēc punktiem, nevis "krietni aizmugurē".