Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis pret Dortikosu – lielā cīņa jau sestdien

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Briedis pret Dortikosu – lielā cīņa jau sestdien
Raimonds Zeps, Mairis Briedis, Kalle Zauerlands un Juniels Dortikoss preses konferencē Rīgā janvārī. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ilgi gaidītā cīņa starp latvieti Mairi Briedi (26-1, 19 KO) un Kubas pārstāvi Junielu Dortikosu (24-1, 22 KO) par Muhameda Ali trofeju Pasaules boksa supersērijas fināls notiks jau šo sestdien, 26. septembrī, Minhenē. Sākotnēji cīņai vajadzēja notikt jau pavasarī, 21. martā, tomēr ārkārtas situācijas dēļ tā tika atcelta. Lai gan klātienē cīņa notiks bez skatītājiem, ikviens sporta līdzjutējs 26. septembra vakarā varēs sekot līdzi cīņas norisei tiešraidē.

Latvijā Mairim vienmēr ir bijis vētrains atbalsts, arī šoreiz daudzi izsaka savus laba vēlējumus un prognozes. Kristaps Strūbergs (plašāk pazīstams kā SU$HI TAKEØUT), latviešu repa supergrupas "Singapūras Satīns" dalībnieks arī seko līdzi notiekošajam boksa pasaulē: “Dortikoss ir ļoti spēcīgs pretinieks. Kubas skola, garas rokas. Taču, neskatoties uz to, ka pēc 7. un 8. raunda ātri nogurst, kā arī vispār cīņas laikā mēdz būt flegmātisks, viņš ir vinnējis pārsvarā visas cīņas, bijis tikai viens zaudējums. Savas cīņas uzvar ar nokautu, ļoti labs pančers. Manuprāt, parocīgs pretinieks Mairim, jo Mairis izcili sarauj distanci un neitralizē pančerus, lieliski kustās, prot izmantot klinču un, kā mēs visi zinām, spēj nokautēt jebkuru pretinieku. Domāju, ka cīņu uzvarēs Briedis ar nokautu apmēram 7.-9. raundā. Veiksmi Mairim!”

Latviešu skeitbordists Madars Apse teic: “Es jau ilgi gaidu šo cīņu, sekoju Maira gaitām un man ir liels prieks redzēt, ka arī mums ir kāds spēkavīrs boksa pasaulē. Noteikti domāju, ka Mairim citu variantu nebūs kā tikai taisna uzvara.” Arī Annija Roga, trenere un sporta influencere, izsakās pozitīvi: “Šī cīņa man ir ļoti gaidīta. Jau citus gadus jutu līdzi Mairim cīņās, it īpaši cīņai ar Oleksandru Usiku, un nezaudēju cerību ne uz mirkli, neskatoties uz sportista gūto traumu. Tā kā Mairis ir augsta līmeņa sportists, arī pretī stājas ļoti spēcīgs, pieredzējis bokseris Dortikoss. Manas sajūtas viennozīmīgi ir pozitīvas - Mairis trenējas gandrīz katru dienu, un cerēsim, ka veiksmīgi izvairīsies no Dortikosa slavenajiem, spēcīgajiem sitieniem, izmantojot savu izveicību un ātrumu.” Ar nepacietību cīņu gaida arī atraktīvā četru bērnu māmiņa Iveta Simsone: “Mairis jau mūs ir izlutinājis ar savu milzīgo cīņassparu un sportisko atdevi ringā, tāpēc es pat nešaubos, ka uzvaru gūs Mairis. To, protams, viņam arī novēlu. Noteikti skatīsimies cīņu, atbalstīsim un domās būsim kopā ar viņu!”

Savas prognozes par gaidāmo cīņu min arī eksperts no OlyBet: “Varbūtība, ka Mairis Briedis uzvarēs, šobrīd svārstās 61% robežās. Šāds pārsvars galvenokārt izskaidrojams ar to, ka Mairis Briedis ir savas svara kategorijas ranga līderis, arī citi faktori runā par labu latvieša uzvarai. Abi bokseri mēdz pabeigt cīņas ar nokautu (KO vai TKO), taču svarīgākajās cīņās, kā, piemēram, sestdien, varam sagaidīt arī ļoti taktisku cīņu, kas novedīs pie uzvarētāja noskaidrošanas pēc tiesnešu lēmuma (punktiem). Ir grūti kaut ko prognozēt par cīņas gaitu, taču paredzams, ka cīņas sākumu Mairis mēģinās aizvadīt diezgan aktīvi un, ja izdosies labi trāpīt pretiniekam, tad varam sagaidīt ļoti aktīvus turpmākos raundus. Taču reālākais variants ir tāds, ka Mairis mēģinās aktīvi kustēties pa ringu, neļaujot pretiniekam izmantot savus trumpjus (tai skaitā ļoti spēcīgo sitienu), pārāk bieži neiesaistoties tuvajā cīņā, tādējādi šajā finālā var tikt aizvadīti arī visi 12 raundi.”

Latvijas pludmales volejboliste Anastasija Kravčenoka aicina visus just līdzi Mairim: “Cīnīties bez skatītājiem klātienē noteikti ir grūtāk, tāpēc aicinu visus atbalstīt Mairi, sekojot līdzi caur TV ekrānu. Cerams, ka Mairis jutīs mūsu enerģiju un OlyBet ekspertu prognozes piepildīsies. Novēlu Mairim vēsu prātu, ātru sitienu un izturību!”
Mairis savas profesionālās boksera karjeras laikā ir izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, savukārt kubietis Dortikoss ir izcīnījis 24 uzvaras un ar nokautu beigušās 22 no tām. Katrs no bokseriem ir piedzīvojis arī vienu zaudējumu. Mairim tas bija pasaules boksa supersērijas 1. sezonas pusfinālā pret ukraini Oleksandru Usiku (Oleksandr Usyk), bet Junieram – pasaules boksa supersērijas 2. pusfinālā pret krievu bokseri Muratu Gasijevu (Murat Gassiev), kurš kubieti pieveica ar nokautu.

Pasaules boksa supersērija ir ikgadējs boksa turnīrs, kurā pulcējas labākie pasaules bokseri, lai sacenstos par trofeju, kas nosaukta par godu “visu laiku dižākajam’’ bokserim - Muhamedam Ali.

     [+] [-]

, 2020-09-25 12:52, pirms 4 gadiem
Cikos?

     [+] [-]

, 2020-09-25 13:11, pirms 4 gadiem
marxx2001 rakstīja: Cikos?
it kā jau tiešraides sākums no 22.00, bet kā jau parasti, pirms tam gan jau sitīsies citi, un gan jau pati cīņa būs ap 0.00 ...

     [+] [-]

, 2020-09-25 13:26, pirms 4 gadiem
Onka rakstīja: it kā jau tiešraides sākums no 22.00, bet kā jau parasti, pirms tam gan jau sitīsies citi, un gan jau pati cīņa būs ap 0.00 ...
https://boxrec.com/en/event/815106

3 mahači pirms Brieža!

     [+] [-]

, 2020-09-25 14:11, pirms 4 gadiem
Ir skaidrs, ka Zauerlanda faktora dēļ Dortikoss pēc punktiem neuzvarēs.

     [+] [-]

, 2020-09-25 14:27, pirms 4 gadiem
Lai nēsā maskas, dezinficē cimdus, neskaras klāt savai un pretinieka sejai, klepo tikai padusē, pirmos divus raundus aizvada klātienē, bet pēc tam katrs uz savu istabiņu un cīņa turpinās uz PlayStation.