Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Gada boksa notikums Latvijā - "Milžu cīņas"

Gada boksa notikums Latvijā - "Milžu cīņas"
Konstantīns Gluhovs (pa kreisi) 2007. gadā cīņā pret Gariju Gudridžu

18. oktobrī plkst.18 Liepājas Olimpiskajā centrā visi tiek aicināti uz gada boksa pasākumu Latvijā – "Milžu cīņas". Skatītājiem būs iespēja vērot cīņas piecās dažādās kategorijās – sieviešu, vīriešu, cīņu bez noteikumiem, K1 supercīņu un vakara kulmināciju – supercīņu boksā.

Pasākuma īpašais viesis būs četrkārtējais K1 "Grand Prix" pasaules čempions, leģenda – Ernesto Hūsts. Neizpaliks arī šova elementi – spilgtas cīkstoņu uznākšanas, grandiozs gaismas šovs, kā arī dejotāju un dīdžeju uzstāšanās.

Liepājas pilsēta izceļas ar to, ka bokss šajā pilsētā pastāv jau pusgadsimtu un ir ar tradīcijām apvīts sporta veids. Par to liecina nemitīgā jauno sportistu interese un vēlme nodarboties tieši ar šo sporta veidu. Jaunā olimpiskā centra atklāšana ir būtisks solis pretim boksa izaugsmei tieši šajā Latvijas pilsētā, jo to ar nepacietību gaidīja daudzi jaunie sportisti.

Liepājas olimpiskais centrs ir daudzfunkcionāla sporta halle, kas dod plašākas iespējas izvērsties un organizēt gan ikdienas treniņus, gan rīkot dažādas boksa cīņas ar apmeklētāju skaitu līdz 5000 cilvēkiem. Pasākums būs vērienīgs, jo klātienē būs iespēja vērot un just līdzi pasaules slavenākajiem un pašmāju cīkstoņiem, kā arī pirmo reizi tiks izcīnīts Latvijas čempiona tituls smagajā svarā virs 90 kilogramiem.

K1 supercīņa notiks starp Baltijas valstu čempionu kikboksā un pasaules čempionu taiboksā – Konstantīnu Gluhovu ("Lāčplēsis") un K1 leģendas Ernesto Hūsta audzēkni, pieckārtējo Eiropas čempionu Ešvinu Balraku.

Supercīņa boksā notiks starp pieredzējušo latviešu bokseri Edgaru Kalnāru un Nigērijas bokseri, absolūto Āfrikas čempionu Frenklinu Egobi.

Pasākumu vadīs cīņas sporta veidu aprindās labi zināmais Rūdolfs Reihs, kurš vadījis neskaitāmus sporta cīņas pasākumus, tai skaitā populāro dziesmas aptaujas šovu "Cīņas klubs". Cīņu starplaikos apmeklētājus izklaidēs Latvijas sporta aerobikas čempiones – kustību studija "ES", kā arī tādu Latvijas klubu kā "Essential" un "Depo" pieprasīts rezidents – DJ Rudd.

Pasākuma idejas īpašnieks ir viens no pasaulē visatpazīstamākajiem Latvijas bokseriem, Eiropas Savienības čempions pussmagajā svarā – Elvis Mihaiļenko. Viņš ir pirmais no Latvijas bokseriem, kurš ir ieguvis kādu no tituliem profesionālajā ringā – čempiona titulu pussmagajā svarā WBA International versijā. Pašlaik Elvis Mihaiļenko ir aizgājis no profesionālā sporta un darbojas ar "Baltijas boksa līgas" izdotu licenci, kas dod tiesības organizēt boksa šovus Latvijas teritorijā, kā arī nodarboties ar jauno talantu trenēšanu.

Informāciju sagatavoja:
Māris Āboltiņš


, 2008-09-25 09:04, pirms 16 gadiem
Vat tas ir nopietni un slavējami. Prieks ka Latvijā var noorganizēt šādu pasākumu.
, 2008-09-25 10:38, pirms 16 gadiem
Tiešām vajag vairāk šādus pasākumus, tas palīdzētu bīdīt Gluhovu uz lielo K1. Jo vecis ir spēcīgs...
, 2008-09-26 13:45, pirms 16 gadiem
Ernesto Hūsts
ha ha ha
, 2008-09-27 16:11, pirms 16 gadiem
Elvis malacis cerams vins buus tiesi tas ka pacels Latvijas boksu
respekts vinjam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-29 10:33, pirms 16 gadiem
cik vispār maksā biļetes? un kur var iegādāties?
es ar obligāti būšu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-30 20:51, pirms 16 gadiem
Biļetes var nopirkt Biļešu servisa kasēs, kā arī uz vietas Liepājas Olimpiskajā centrā!
Daniels Dubuā. Foto: Reuters/Scanpix
10

Dubuā ar uzvaru nokārto dueli pret Džošua, ķīnietis Žengs nokautē Vailderu

Saūda Arābijā notiekošajā boksa cīņu vakarā par pagaidu čempionu smagsvaros IBF versijā kļuva Daniels Dubuā, kura cīņu pret Filipu Hrgoviču apturēja astotajā raundā. Sagaidāms, ka brits nākamo cīņu aizvadīs pret savu tautieti Entoniju Džošua. Citā cīņā ķīnietis Žilei Žengs ar tehnisko nokautu piektajā raundā pārspēja Deonteju Vailderu.
Maiks Taisons. Foto: Peter Svenson/SWNS/Scanpix
8

Taisona veselības dēļ nākas pārcelt jūlijā paredzēto cīņu pret Džeiku Polu

Boksa cīņa starp savulaik izcilo smagsvaru, bet tagad 57 gadus veco Maiku Taisonu un 27 gadus veco jūtuberi Džeiku Polu, kurš pievērsies boksera karjerai, nācies pārcelt Taisona veselības stāvokļa dēļ. Jaunais datums tiks paziņots 7. jūnijā.
IBA prezidents Umārs Kremļevs. Foto: IBA

IBA ar olimpisko spēļu laureātu prēmēšanu cenšas atpirkt vietu saulītē

Starptautiskā Boksa asociācija (IBA), organizācija, kas dažādu skandālu un savas saistības ar Kremli dēļ zaudējusi tiesības organizēt Parīzes olimpisko spēļu boksa sacensības, sekojusi vieglatlētikas pēdās un paziņojusi, ka pati prēmēs olimpisko spēļu laureātus.