Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Stīvensons neiekļaujas svarā, maksā pretiniekam un to pārliecinoši uzvar

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Stīvensons neiekļaujas svarā, maksā pretiniekam un to pārliecinoši uzvar
Šakurs Stīvensons pret Robsonu Konseisau. Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz sestdienu Ņūdžersijā 19 uzvaru karjerā junioru vieglajā svarā izcīnīja Šakurs Stīvensons, kuram gan nācās atvadīties no šīs divīzijas WBO un WBC tituliem. Dienu pirms cīņas Stīvensons par 690 gramiem neiekļāvās nepieciešamajā svarā, bet, lai vispār notiktu cīņa pret Robsonu Konseisau, viņš tam samaksāja 150 tūkstošus dolāru.

• Boksā vakantas kļuvušas WBC un WBO čempiona jostas vieglā svara juniora kategorijā, jo Šakurs Stīvensons, kurš bija to līdzšinējais īpašnieks, dienu pirms cīņas pret Robsonu Konseisau neiekļāvās nepieciešamajā svarā.

• Oficiālajā svēršanās viņš svēra 59.69 kilogramus, tādējādi esot smagāks par 690 gramiem nekā šajā svara kategorijā iespējams startēt. ‘’Es darīju visu, lai nomestu svaru. Darīju visu, ko varēju,’’ par neiekļaušanos nepieciešamajā svarā vēlāk teica Stīvensons.

• Gan WBC, gan WBO čempiona jostas šobrīd ir vakantas, jo naktī uz sestdienu Stīvensons pēc tiesnešu lēmuma pārspēja Robsonu Konseisau. Divi tiesneši lēma 117-109 par labu Stīvensonam, bet viens vēl pārliecinošāk: 118-108.

• Ņemot vērā, ka Stīvensons neiekļāvās svarā, viņam pienācās pretiniekam maksāt soda naudu, lai vispār cīņa notiktu. Viņš Konseisau samaksāja 150 tūkstošus dolāru.

• Abi tituli tagad ir vakanti un par tiem cīnīsies katras organizācijas divi labākie pieejamie titula pretendenti.

• Stīvensons šajā naktī turpināja nezaudēto boksa cīņu sēriju, to pagarinot līdz 19 (19-0, 9 KO). Tikmēr Konseisau šis bija otrais karjeras zaudējums (17-2, 8 KO).

• Cīņa notika Ņūdžersijā un to apmeklēja nedaudz vairāk nekā desmit tūkstoši līdzjutēju. Par mājinieku tika uzskatīts Stīvensons, kurš cīņas laikā pierādīja, kāpēc ieguvis divas čempiona jostas.

• Pēc uzvaras Stīvensons pauda, ka turpmākajā karjerā viņš vēlas boksēties viegla svara kategorijā (61 kg divīzijā), kurā arī iespējamie pretinieki var būt krietni spēcīgāki. Tajā ir tādi bokseri kā Džordžs Kambososs un Vasīlijs Lomačenko.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...