Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kļičko pret Ibragimovu vai Čagajevu

Jau tuvākajos mēnešos iespējams notiks tas, ko boksa cienītāji gaida jau ilgāku laiku – ringā viens pret otru cīnīsies supersmagā svara čempioni dažādās versijās. Boksa aprindās runā, ka viens no šiem čempioniem noteikti būs Vladimirs Kļičko.

Boksa eksperti iepriekš pieļāva iespēju, ka Kļičko varētu cīnīties ar pagaidu pasaules čempionu WBC versijā, nigērieti Semjuelu Pīteru, tomēr tiek uzsvērts, ka Pīters ir tikai pagaidu čempions, turklāt ukrainis vienreiz jau viņu uzvarējis – 2005. gadā, kad bija pārāks 12 raundu cīņā pēc punktiem. Vismaz līdz brīdim, kamēr Pīters nav cīnījies ar reālo WBC čempionu Oļegu Maskajevu, kurš pirms kāda laika atteicās no cīņas ar nigērieti muguras savainojuma dēļ, Pītera kandidatūra atkrīt.

Vēl kāds iemesls kāpēc Kļičko netiksies ar WBC čempionu (vienalga, vai tas būs Pīters vai Maskajevs) – WBC šobrīd ir darba pilnas rokas, jo Maskajeva un Pītera cīņas uzvarētājs tiksies ar Vladimira vecāko brāli Vitāliju, bet pēc tam ar obligāto titula pretendentu Huanu Karlosu Gomezu (piekritīsiet – sistēmā ir vairāk haosa nekā kārtības – aut.). Aizmirstiet par WBC...

Turklāt šobrīd Vladimiram aktuālāki ir daži citi pretinieki – WBO versijas čempions Sultans Ibragimovs (Krievija) un WBA versijas čempions Ruslans Čagajevs (Kazahstāna). Ticamāka ir Kļičko un Ibragimova cīņa, jo Čagajevam šobrīd ir problēmas ar veselību un kādu laiku viņš neizies ringā. Jebkurā gadījumā kazaham līdz 2008. gada 14. aprīlim jāaizstāv WBA tituls pret Nikolaja Valujeva un Sergeja Ļahoviča cīņas uzvarētāju.

Pēc pēdējām ziņām, Kļičko pārstāvji jau uzsākuši sarunas ar Ibragimova komandu. Var tikai cerēt, lai šī cīņa patiešām notiktu, lai gan abiem bokseriem arī ir jāaizstāv savi tituli. Ibragimovam būs jātiekas ar obligāto titula pretendentu Toniju Tompsonu, taču šī cīņa var pagaidīt. Kļičko pretinieks cīņā par IBF titulu būs kāds no četru bokseru (Bērds, Brūks, Čembers un Povetkins), tomēr šī cīņa nenotiks nemaz tik drīz.

Patiesībā čempionu jostas apvienojošā cīņa principā būtu viegli organizējama, taču profesionālais bokss nav tikai sports, bet arī bizness. Turklāt pēdējā laika reālāko cīņu (Ibragimovs pret Čagajevs) izjauca (Čagajeva) savainojums.

Izmantotie resursi:
www.eastsideboxing.com
Foto: AFP


, 2007-10-23 19:08, pirms 17 gadiem
es labprātāk vērotu cīņu pret Ibragimovu un izskatās, ka tas ir arī visreālākais variants
, 2007-10-23 20:41, pirms 17 gadiem
Klichko vajadzetu aiziet pensijaa!
gan Ibragimovs, gan Chagajevs ir labaaki par vinju!!
, 2007-10-23 23:37, pirms 17 gadiem
Ibragimovs no Klicko atrautos, ka maz neliekas, ar Chagajevu gan cina buutu siivaaka bet anyway - Klicko sobriid ir speeciigaakais supersmagsvars!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-07 17:34, pirms 17 gadiem
Kurš tad būtu spēcīgāks šobrīd?
Emanuels Navarete un Deniss Berinčiks. Foto: Boxing Scene
1

Vēl viens triumfs Ukrainas boksam: Berinčiks kļūst par vieglā svara WBO čempionu

Ukrainas bokseris Deniss Berinčiks San Djēgo, ASV, aizvadītajā cīņā par WBO pasaules čempiona titulu vieglajā svarā pieveica par favorītu uzskatīto meksikāni Emanuelu Navareti.
Oleksandrs Usiks cīņā pret Taisonu Fjūriju. Foto: AP/Scanpix
85

Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par neapstrīdēto pasaules čempionu

Cīņā par neapstrīdētā čempiona titulu boksa smagsvaros Oleksandrs Usiks pēc punktiem pieveica Taisonu Fjūriju, kļūstot par pirmo visu četru vadošo boksa organizāciju čempionu smagsvaros.
Džeijs Opetaija un Mairis Briedis. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
172

Briedis pēc punktiem piekāpjas Opetaijam cīņā par IBF čempiona titulu

Cīņā par IBF pasaules čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā Mairis Briedis pēc punktiem piekāpās Austrālijas bokserim Džeijam Opetaijam, piedaloties Fjūrija-Usika cīņu vakarā Saūda Arābijā.