Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Miris brāļu Kļičko un citu boksa čempionu treneris Zduneks

Jānis Pārums

Miris brāļu Kļičko un citu boksa čempionu treneris Zduneks
Fricis Zduneks

67 gadu vecumā negaidīti miris bijušais boksa čempionu brāļu Vladimira un Vitālija Kļičko, kā arī citu pazīstamu bokseru leģendārais treneris Fricis Zduneks.

Pēc sirdslēkmes Zduneks nogādāts slimnīcā, taču viņa dzīvību diemžēl nav izdevies glābt – 1947. gadā dzimušā Zduneka sirds uz visiem laikiem apstājusies 2014. gada 22.decembrī...

Savulaik Zduneks bijis itin veiksmīgs amatieru bokseris, bet vēlāk pievērsies trenera arodam tā laika Austrumvācijā. Vēlāk viņš trenējis daudzus pazīstamus profesionālos bokserus.

Piemēram, pašreizējo IBO, IBF, WBO un WBA superčempionu smagsvaros Vladimiru Kļičko viņš trenējis no 1996. līdz 2004., gadam, bet viņa vecāko brāli, WBC goda čempionu Vitāliju visas viņa karjeras laikā (1996. – 2013.).

Pie leģendārā Zduneka trenējušies arī citi boksa čempioni –Huans Karloss Gomess, Dariušs Mihalčevskis, Zolts Erdejs, Fēlikss Šturms, Ola Afolabi, Arturs Grigorians, Ralfs Rokidžiani un citi.

"Dziļu šoku un lielas skumjas" par Zduneka nāvi pauduši brāļi Kļičko, jo zaudēts ne tikai izcils boksa treneris, bet arī tuvs draugs un personība. Par Zduneka nāvi skumst arī virkne citu viņa audzēkņu.