Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

WBC atgriež Hopkinsam titulu

WBC atgriež Hopkinsam titulu
Bernards Hopkinss
Foto: AP/Scanpix

Pasaules Boksa padome (WBC) pieņēmusi lēmumu atgriez pasaules čempiona titulu svarā līdz 79.6 kilogramiem amerikāņu bokserim Bernardam Hopkinsam (52-6-2, 32KO), kurš to zaudēja cīņā ar savu tautieti Čadu Dausonu (31-1, 18KO).

Jāatgādina, ka pirms nedēļas notikušajā cīņā kādā no epizodēm Dausons nogrūda Hopkinsu zemē – viņš neveiksmīgi piezemējās, savainojot plecu. Tā kā tiesnesis uzskatīja, ka pārkāpums nav izdarīts, par uzvarētāju ar tehnisko nokautu tika atzīts Dausons, kurš tādejādi kļuva par WBC čempionu.

Šonedēļ Hopkinsa pārstāvji Kalifornijas štata Sporta komisijā iesniedza prasību ar lūgumu mainīt cīņas iznākumu. Taču WBC nolēmusi negaidīt Sporta komisijas lēmumu un izskatījusi cīņā notikušo. Pieņemts lēmums rezultātu nomainīt uz "tehnisko neizšķirtu" un atgriezt titulu Hopkinsam.

Pagaidām gan Hopkinsa statistikas ailē paliek zaudējums ar tehnisko nokautu – līdz brīdim, kad to mainīs (vai nemainīs) arī Kalifornijas štata Sporta komisija, kuras nākamā sēde paredzēta vien 13.decembrī. WBC prezidents Hosē Suleimans atzina: "WBC respektē sporta komisiju lēmumus un nevar iejaukties to pieņemšanā, taču WBC titulu atzīšana ir mūsu pārziņā. Ceram, ka Kalifornijas sporta komisija ņems vērā arī mūsu pieņemto lēmumu [attiecībā uz cīņas iznākumu]."

Izmantotie resursi:
ESPN


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: TomsMVP
Slēpts komentārs: RobertsR
, 2011-10-22 19:45, pirms 13 gadiem
Tomer taisnigums pastav.
, 2011-10-22 20:12, pirms 13 gadiem
vecais dod
, 2011-10-22 20:12, pirms 13 gadiem
RobertsR rakstīja: +++++
---
, 2011-10-22 20:44, pirms 13 gadiem
ak dievs, da kas tas ir. ja čalis satraumējas, nevar turpināt cīņu, bet otrs bokseris var, tad tehniskais zaudējums un miers! kāds te neizšķirts? tad, kad Kļičko bez variantiem 2003.masēja Lenoksu, bet uzacs dēļ tika apstādināta cīņa, tad gan Kļičko bija ieskaitīts teh.zaudējums, lai gan pārliecinoši pēc punktiem uzvarēja visus raundus un vienkārši nedeva nekādas izredzes Lenoksam. psc, psc, psc.
, 2011-10-22 21:01, pirms 13 gadiem
termometrs rakstīja: ak dievs, da kas tas ir. ja čalis satraumējas, nevar turpināt cīņu, bet otrs bokseris var, tad tehniskais zaudējums un miers! kāds te neizšķirts? tad, kad Kļičko bez variantiem 2003.masēja Lenoksu, bet uzacs dēļ tika apstādināta cīņa, tad gan Kļičko bija ieskaitīts teh.zaudējums, lai gan pārliecinoši pēc punktiem uzvarēja visus raundus un vienkārši nedeva nekādas izredzes Lenoksam. psc, psc, psc.
Lieta jau tāda, ka savainojums tika gūts dēļ neatļauta paņēmiena. Tas tikai būtu normāli, ja cīņas iznākums tiktu mainīts.
, 2011-10-24 20:39, pirms 13 gadiem
Cīņas iznākums vēl nav ticis mainīts
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.