Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Šimins septītajā profesionālajā cīņā cīnīsies par IBF titulu

Jānis Pārums

Šimins septītajā profesionālajā cīņā cīnīsies par IBF titulu
Zou Šimins
Foto: AP/Scanpix

33 gadus vecais ķīnietis, divkārtējais olimpiskais čempions Zou Šimins (6-0, 1KO) nākamajā cīņā cīnīsies par IBF pasaules čempiona titulu svarā līdz 50.8 kilogramiem, izejot ringā pret taizemieti Amnatu Ruenroengu (14-0, 5KO).

7.martā paredzētā cīņa būs septītā cīņa Šimina profesionālajā karjerā, bet pirmoreiz viņam būs iespēja cīnīties par pasaules čempiona titulu kādā no prestižajām versijām. Taizemietis Ruenroengs par IBF čempionu kļuva šī gada sākumā un jau divreiz spējis aizstāvēt titulu, tomēr svara kategorija rangā ieņem nosacīti zemo 11. pozīciju (Šimins ir 31.).

Jāpiebilst, ka Šimins atteicies no WBO obligātā titula pretendenta statusa. WBO tāpat, kā WBA tituls pieder meksikānim Huanam Fransisko Estradam (31-2, 22KO), kurš svara kategorijas ringa ir otrais aiz WBC čempiona Romāna Gonzalesa (41-0, 35KO).

Acīmredzot Šimina atteikšanās no WBO titula pretendenta statusa liecina par to, ka ķīnietis mēģinās tikt pie nosacīti "vieglākā" titula. Jāuzsver, ka vairums boksa ekspertu joprojām uzskata, ka Šimins nav pilnībā nobriedis kā profesionālis un viņa darbības ir vairāk raksturīgas amatieru boksam.