Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Fjūrijs: "Iespējams, Kļičko man zaudēja tīšām..."

Fjūrijs: "Iespējams, Kļičko man zaudēja tīšām..."
Taisons Fjūrijs un Vladimirs Kļičko
Foto: AP/Scanpix

IBO, WBO un WBA čempions smagajā svarā brits Taisons Fjūrijs (25-0, 18KO) pieļāvis iespēju, ka bijušais čempions ukrainis Vladimirs Kļičko (64-4, 53KO) pērnā gada novembrī titulus zaudējis viņam apzināti.

Fjūrijs atzinis, ka pagaidām nedomā par titulus apvienojošajām cīņām ar WBC čempionu amerikāni Deonteju Vailderu (36-0, 35KO) vai IBF čempionu britu Entoniju Džošua (16-0, 16KO), jo pilnībā koncentrējas revanša cīņai ar Kļičko.

"Vienīgā cīņa, par kuru šobrīd domāju – revanšs pret Vladimiru Kļičko. Vladimirs ir desmit reizes spēcīgāks par jebkuru citu čempionu. Vispirms vajag uzvarēt viņu, pēc tam ķeršos klāt tiem maisiem, " Fjūrijs netieši norādīja Vailderu un Džošua.

"Pieļauju, ka mūsu pirmajā cīņā Vācijā Kļičko man zaudēja tīšām," sacīja Fjūrijs. "Viņš zināja, ka pēc līguma viņam ir tiesības uz revanša cīņu, un es nevaru cīnīties ar nevienu citu. Ja es beigtu karjeru, viņš jostas atgūtu. Ja viņš mani uzvarētu revanša cīņā, viņš jostas atgūtu un trešo reizi kļūtu par pasaules čempionu. Ar tādiem sasniegumiem var lepoties tikai retais – piemēram, tāds cilvēks Muhameds Ali."

"Nav svarīgi vai Kļičko ļāva man uzvarēt vai es pats uzvarēju – es izcīnīju savu vietu zem saules. Tagad jāpelna miljoni, lai nodrošinātu saviem bērniem nākotni. Televīzija ir laimīga, jo viņa ieguva to, ko tā vēlējās, proti, drāmu," piebilda britu bokseris.

Fjūrijs arī norādīja, ka profesionāļa karjeras laikā Kļičko jau bija zaudējis, tāpēc vēlreiz piedzīvot neveiksmi viņam nebūtu tik sāpīgi, kā gadījumā, ja viņa bilance līdz oktobra cīņai būtu bijusi perfekta: "Vladimiram jau bija zaudējumi. Tas nav kā gadījumā ar Džo Kalzagi vai Floidu Meivezeru – viņi ir neuzvarēti, viņiem zaudējumu ailītē ir nulle, un tas nozīmē ļoti daudz. Kļičko bilancē jau bija neveiksmes. Viņš taču ir biznesmenis, vai ne?"

Jāatgādina, ka abu bokseru pirmajā cīņā, kas pērnā gada 28. novembrī norisinājās Diseldorfā (Vācija), Fjūrijs uzvarēja pēc punktiem ar 115:112, 116:111 un 115:112, pārtraucot Kļičko vairāk nekā desmit gadu ilgo dominanci smagsvaros. Revanša cīņa šī gada 9. jūlijā notiks Mančestrā (Lielbritānija).

Izmantotie resursi:
Home | Daily Mail Online


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-19 22:05, pirms 8 gadiem
Kā jau raksta vieglatlētikas sprinta protokolos, citēju, "Taisons Gejs!"
, 2016-04-20 11:57, pirms 8 gadiem
tieši ta ka viņš zaudeja apzinati
tas nebija viņš kas cinas,,,viņš zinaja ka bus revaņš un viņš atkal parteigs atgustot titulus
, 2016-04-21 11:51, pirms 8 gadiem
Es ļoti ceru, ka pirmo cīņu tīšām atdeva apzināti, jo pārāk bez zobains zaudējums - ļoti neaktīvs bija.
Tagad ir sacelta ažiotāža vai nu Fjurijs jāaizsūta KO vai arī jābeidz karjera
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.