Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Matisse smagā cīņā pēc punktiem uzveic Provodņikovu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Matisse smagā cīņā pēc punktiem uzveic Provodņikovu
Lukas Martins Matisse (no kreisās) cīņā ar Ruslanu Provodņikovu
Foto: boxingscene.com

Ņujorkā (ASV) notiekošajā boksa vakarā uzvaru ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem izcīnīja supervieglā svara bokseris, bijušais pagaidu WBC čempions Lukass Martins Matisse (37-3, 34KO), kurš divpadsmit raundu cīņā pieveica bijušo WBO čempionu Ruslanu Provodņikovu (24-4, 17KO).

Ļoti labi cīņu uzsāka trīsdesmit divus gadus vecis argentīniešu bokseris Lukass Martins Matisse, kurš ar saviem sitieniem līdz otrajam raundam spēja pamatīgi „izdaiļot” par gadu jaunākā krieva Ruslana Provodņikova seju. Tiesa, otrajā raundā sportistiem saduroties ar galvām, netīšām tika pārsista krievu sportista uzacs, kas krieva vizuālo izskatu vēl vairāk pasliktināja. Cīņa bija piesātināta ar daudziem asiem momentiem, taču mača pirmajā pusē meistarīgāks un precīzāks izskatījās Lukass.

Pēc sestā raunda Provodņikovs pamazām sāka kāpināt tempu un brīžiem ar saviem spēcīgajiem sitieniem spēja caururbties pretinieka aizsardzībai un nodarīt viņam bojājumus. Argentīnietis palika lēnāks un bija spiests pamainīt taktiku, vairāk strādājot uz aizsardzību kā dēļ izlaida vairākus sitienus. Taču tik un tā argentīnieša sitieni bija precīzāki.

Pēc atboksētajiem divpadsmit raundiem cīņa beidzās pēc punktiem, kurā divi sānu soģi uzvaru pēc punktu attiecības 115-113 atdeva Lukasam Martinam Matissem, savukārt viens reģistrēja neizšķirtu (114-114). Neskatoties uz tiesnešu nevienbalsību, uzvara tika atdota argentīnietim, kuram šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records