Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases bokserēm trīs medaļas Serbijā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latvijas izlases bokserēm trīs medaļas Serbijā
Latvijas meiteņu boksa izlase un Oskars Boķis (centrā)
Foto: profesionalis.lv

No 9.-15. janvārim Serbijas pilsētā Sombrā norisinājās viens no vērienīgākām jaunatnes un junioru sieviešu boksa turnīriem pasaulē “Nāciju kauss”. Kopumā šajās sacensībās piedalījās ap 200 sportistēm no 29 valstīm, ieskaitot Olimpisko spēļu medaļnieces.

Uz šiem prestižajiem mačiem Latvijas junioru izlases sastāvā devās: Jekaterina Marčenko, Nikolīna Boķe (abas klubs “In – Fight”, treneris Aleksandrs Sotņiks) un Madara Brikmane (kikboksa un boksa skola „Rīga”, trenere Linda Ābele). Meitenes šīm sacensībām gatavojās ārzemēs - Jekaterina un Nikolīna divas nedēļas pavadīja treniņa nometnē Krievijā, bet Madara Lietuvā.

Jekaterina Marčenko (svara kategorija -57 kg) ceturtdaļfinālā ar tehnisko nokautu trešajā raundā uzvarēja sportisti no Kazahstānas, bet pusfinālā tiekoties ar Mongolijas pārstāvi, uzveica to pēc punktiem ar rezultātu 5:0. Finālā, divkaujā par zelta medaļu, mūsu sportiste dūres krustoja ar divkārtējo Eiropas čempioni Džesiku Tribelovu (Slovākija), taču šoreiz bija spiesta atzīt pretinieces pārākumu un samierināties ar godpilno otro vietu.

Jaunākā Latvijas sportiste Nikolīne Boķe (-51kg) pusfinālā pārliecinoši uzvarēja sportisti no Mongolijas ar rezultātu 5:0, un finālā ,piekāpjoties pēc punktiem sportistei no Indijas, izcīnīja sudraba medaļu.

Madara Brikmane (-75kg) finālā tikās ar daudz pieredzējušu sportisti no Norvēģijas, uzvarot šo cīņu ar rezultātu 4:1 un Latvijai izcīnot zeltu! Kopvērtējumā no 29 valstīm, Latvija komanda izcīnīja 5 vietu. Lielisks sniegums!

“Liels paldies Oskaram Boķim par brauciena organizēšanu un ieguldīto darbu, lai sportistes varētu startēt Serbijā! Novēlēsim mūsu sportistēm veiksmīgus startus Eiropas čempionātos, lai izcīnītu iespēju piedalīties Jaunatnes Olimpiskās Spēles un ar lepnumu nestu Latvijas vārdu pasaulē,” portālam Sportacentrs.com atklāja Latvijas sieviešu izlases galvenā trenere – Linda Ābele

Jāpiezīmē, ka kopš 2012. gada sieviešu bokss ir iekļauts Olimpisko spēļu sistēmā. Ja šobrīd sievietēm Olimpiādē ir trīs svara kategorijas, tad sākot ar 2020. gada Olimpiskajām spēlēm, kuras notiks Tokijā, Japānā, tās būs piecas (-51kg.,-54 kg.,-57kg.,-60kg., -75kg).

Šā gada galvenās sacensības priekš jaunajām bokserēm būs Eiropas čempionāts, kurā varēs kvalificēties oktobrī Argentīnā, Buenosairesā notiekošajām jaunatnes Olimpiskajām spēlēm.

Informāciju sagatavoja
Kikboksa un boksa skola „Rīga”