Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Valujevs tiksies ar Ļahoviču, uzvarētājs – ar Čagajevu

Vispasaules Boksa asociācijas (WBA) komiteja nolēmusi, ka bijušais pasaules čempions, krievu bokseris Nikolajs Valujevs (attēlā) savu nākamo cīņu aizvadīs ar Baltkrievijas pārstāvi Sergeju Ļahoviču. Cīņas uzvarētājs kļūs par obligāto WBA titula pretendentu.

Šobrīd WBA čempiona tituls pieder uzbekam Ruslanam Čagajevam, kurš pavasarī to pārņēma tieši no Valujeva. Krievu milzis Valujevs un Ļahovičs ieņem pirmo un otro pozīciju WBA rangā, uzreiz aiz čempiona Čagajeva.

Līdz 2. novembrim abu sportistu pārstāvjiem jāvienojas par organizatoriskajiem jautājumiem. Abu bokseru cīņai jānotiek līdz 2008. gada 14. aprīlim.

Valujeva menedžeris Boriss Dimitrovs atzina, ka šo informāciju zinājis jau iepriekš: "WBA lēmums mums bija zināms jau nedaudz agrāk. Pagaidām tiek lemts kur un kad cīņa notiks. Visticamāk – nākamā gada janvārī vai februārī Eiropā vai ASV. Nikolajs jau uzsācis gatavošanos šai cīņai. Ja cīņa notiks Eiropā, pēdējo mēnesis Valujevs trenēsies Vācijā, bet ja ASV, tad bokseris Amerikā ieradīsies jau divus mēnešus pirms cīņas."

WBA bokseru rangs.
Čempions – Ruslans Čagajevs
1. Nikolajs Valujevs
2. Sergejs Ļahovičs
3. Džons Ruizs
4. Davarels Viljamsons
5. Tarass Bidenko
6. Maiks Mūrers
7. Vladimirs Virčis
8. Maiks Molo
9. Huans Karloss Gomess
10. Aleksandrs Dmitrenko

Izmantotie resursi:
www.pro-box.ru
Foto: AP


, 2007-10-16 12:45, pirms 17 gadiem
Kads var pastastit cik vispar ir so boksa asociaciju un kapec vinu ir tik daudz! Cilvekam,kurs par bokus tik loti neinteresejas ir arkartigi gruti ko saprast!
, 2007-10-16 12:49, pirms 17 gadiem
IBF un IBO (čempions - Vladimirs Kļičko), WBC (pagaidu čempions - Semjuels Pīters, reāli - Oļegs Maskajevs), WBA (Ruslans Čagajevs), WBO (Sultans Ibragimovs)

Daudz viņu ir tāpēc, ka katra organizācija grib būt galvenā un nespēj vienoties par vienu kopīgu organizāciju (utt utjp). Tiesa, tuvākajā laikā cerams sagaidīsim cīņas starp versiju čempioniem...
, 2007-10-16 12:53, pirms 17 gadiem
Vismaz nesen skaitījās, ka ir 3 galvenās asociācijas - IBF, WBC un WBO vai WBA (neatceros kura) Un tad vēl miljons citu, mazāk prestižu.
Un tad par absolūto čempi sauca tos, kas savāca titulus visās lielajās versijās.
Bet nu bezsakars protams...
Vispār smagsvaros šobrīd baigais pagrimums... nav labu bokseru. tb. izcilu
, 2007-10-16 12:54, pirms 17 gadiem
Ir kadreiz bijis viens cempions visas versijas jeb tas vispar nav iespejams jo vini nedrikst cinities sava starpa? Visas sitas asociacija skaitas vienlidzigas jeb kada ir "krutaka"?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-16 13:05, pirms 17 gadiem
cīnīties jau var un paši bokseri to it kā grib nu par "krutāku" varam dēvēt IBF/IBO, ja vērtējam pēc tā, ka boksa eksperti Kļičko uzskata par šobrīd labāko starp supersmagsvariem
, 2007-10-16 13:07, pirms 17 gadiem
Čagajevs pret Valujevu būtu labs.
, 2007-10-16 13:11, pirms 17 gadiem
Čagajevs Valujevam jau vienreiz iedeva pa bieti, iedotu otrreiz. Kļičko vispār viņu izsmērētu pa ringa grīdu
, 2007-10-16 14:15, pirms 17 gadiem
gan jau valujevs atkal izbrauks cauri ar tiesnesu paldzibu, jo ieprieksejaa ciina ar Kanaadas paarstaavi Berzeronu to pieradija, tos trenerus vins var manit cik grib, bet pienaciga rezultata kaa nav, taa nav
, 2007-10-16 14:30, pirms 17 gadiem
tas ir kautkas lidzigs ka basketbola - FIBA cempions, ULEB cempions (abi viena kontinentaa, nevar sadalit kurs bus galvenais. kaut kaa tā
Maiks Taisons. Foto: Peter Svenson/SWNS/Scanpix
6

Taisona veselības dēļ nākas pārcelt jūlijā paredzēto cīņu pret Džeiku Polu

Boksa cīņa starp savulaik izcilo smagsvaru, bet tagad 57 gadus veco Maiku Taisonu un 27 gadus veco jūtuberi Džeiku Polu, kurš pievērsies boksera karjerai, nācies pārcelt Taisona veselības stāvokļa dēļ. Jaunais datums tiks paziņots 7. jūnijā.
IBA prezidents Umārs Kremļevs. Foto: IBA

IBA ar olimpisko spēļu laureātu prēmēšanu cenšas atpirkt vietu saulītē

Starptautiskā Boksa asociācija (IBA), organizācija, kas dažādu skandālu un savas saistības ar Kremli dēļ zaudējusi tiesības organizēt Parīzes olimpisko spēļu boksa sacensības, sekojusi vieglatlētikas pēdās un paziņojusi, ka pati prēmēs olimpisko spēļu laureātus.
Beatrise Rozentāle. Foto: no sportistes Instagram profila
1

Boksere Rozentāle zaudē olimpisko spēļu atlases turnīra pirmajā cīņā

LETA. Latvijas boksere Beatrise Rozentāle trešdien Bangkokā piedzīvoja zaudējumu 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā cīņā.