Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Oskars De La Hoija beidz karjeru

Jānis Pārums

Oskars De La Hoija beidz karjeru
Leģendārais Oskars De La Hoija
Foto: AP

Aizvadītajā naktī Losandželosā (ASV) par karjeras beigšanu paziņojis viens no pēdējo divu dekāžu labākajiem bokseriem, leģendārais Oskars De La Hoija. Punktu karjerai De La Hoija pielicis 36 gadu vecumā.

Savas boksera karjeras laikā meksikāņu izcelsmes amerikānis sasniedza ievērojamus panākumus. 1992. gadā De La Hoija triumfēja Barselonas olimpiskajās spēlēs, bet jau tā paša gada nogalē pārgāja uz profesionālo boksu.

Profesionāļa karjeras laikā viņš desmit reizes kļuva par pasaules čempionu, turklāt – sešās dažādās svara kategorijās. Pirmo reizi par čempionu De La Hoija kļuva 1994. gada martā – tikai nepilnu pusotru gadu pēc pāriešanas uz profesionāļiem. 1995. gadā izdevums "Ring Magazine" atzina Oskaru par gada bokseri.

De La Hoija palika nepārspēts 31 cīņā pēc kārtas, bet pirmo zaudējumu piedzīvoja 1999. gadā, kad piekāpās Feliksam Trinidadam. Turpmākajos gados sekoja zaudējumi arī Šeinam Moslijam (divreiz), Bernardam Hopkinsam, Floidam Meivezeram junioram un visbeidzot – arī Menijam Pakjao. Pēdējo 14 cīņu bilance – astoņas uzvaras, seši zaudējumi.

Kopumā De La Hoijam pietrūka tikai vienas uzvaras, lai sasniegtu 40 panākumu slieksni – karjeru Oskars noslēdza ar 39 uzvarām un sešiem zaudējumiem. 30 cīņās De La Hoija triumfēja ar nokautu.

"Šī ir mana mūža mīlestība, bokss ir mana kaislīga un es piedzimu, lai nodarbotos ar to. Kad es vairs to nevaru darīt visaugstākajā līmenī, tad tas nav godīgi. Tas nav godīgi ne pašam pret sevi, ne pret līdzjutējiem. Ne pret vienu," atzina De La Hoija. "Joprojām varu trenēties un startēt, taču, ja tu esi visaugstākā līmeņa atlēts, tad tādā līmenī tas arī jādara. Nav godīgi kāpt ringā, zinot, ka nespēsi parādīt savu labāko sniegumu."

Paziņojumu šajā sakarā izplatījis De La Hoijas pēdējais pretinieks filipīnietis Menijs Pakjao, kuram amerikānis zaudēja pērn decembrī: "Es priecājos par Oskaru un viņa ģimeni. Domāju, ka viņš izdarīja pareizo izvēli. Manas paaudzes bokseri viņam ir lielu pateicību parādā. Oskaram vēlu tikai to labāko."

Izmantotie resursi:
espn.com

     [+] [-]

, 2009-04-15 10:11, pirms 15 gadiem
Man likaas ka 6is jau sen beidza karjeru!!!

     [+] [-]

, 2009-04-15 10:43, pirms 15 gadiem
Pareiz i, nav ko sisties

     [+] [-]

, 2009-04-15 12:15, pirms 15 gadiem
Robis87 rakstīja: Man likaas ka 6is jau sen beidza karjeru!!!
Droši vien, ka viņās arī sen būtu beidzis, ja vien nebūtu pelnošākais sportists pasaulē

     [+] [-]

, 2009-04-15 16:06, pirms 15 gadiem
nebija slikti par 700 limoniem cīnīties!!!!!!tiešām zelta puisēns

     [+] [-]

, 2009-04-28 11:56, pirms 15 gadiem
zveers ne puiseens!!