Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Oficiāli noraidīts Dubuā protests par zaudējumu pret Usiku

Rolands Eliņš

Oficiāli noraidīts Dubuā protests par zaudējumu pret Usiku
Daniels Dubuā un Oleksandrs Usiks. Foto: Piotr Duszczyk/Boxingphotos.pl

Pasaules Boksa asociācija (WBA) noraidījusi britu boksera Daniela Dubuā protestu pret viņa un Oleksandra Usika cīņas rezultātu, attiecīgi atstājot spēkā Usika uzvaru un visas no tā izrietošās sekas.

Oleksandrs Usiks augustā pārliecinoši aizstāvēja savas smagsvaru čempiona jostas IBF, WBA un WBO versijās, devītajā raundā ar tehnisko nokautu pieveicot obligāto titula pretendentu Danielu Dubuā. Taču Dubuā pārstāvji pēc cīņas pauda savu sašutumu par tiesneša lēmumu piektajā raundā, kad tiesnesis Luiss Pabons fiksēja Dubuā sitienu zem jostasvietas un deva Usikam vairākas minūtes laika atgūties (kā to šādās situācijās paredz noteikumi).

Dubuā pārstāvji uzskatīja, ka sitiens bijis virs jostasvietas un attiecīgi noteikumiem atbilstošs, līdz ar to Usikam vajadzēja fiksēt nokdaunu. Usiks un viņa komanda tikmēr pārmeta Dubuā neatļautu un netīru sitienu izmantošanu.

Dubuā promouters Frenks Vorens iesniedza oficiālu protestu WBA. Viņš medijiem norādīja, ka cer uz cīņas rezultāta anulēšanu vai vismaz obligāta revanša nozīmēšanu.

WBA šodien savā paziņojumā informē, ka protests ir noraidīts un nekādas izmaiņas par cīņas iznākumu netiks pieņemtas.

WBA norāda, ka tās delegāts šajā cīņā savā ziņojumā nesaskatīja problēmas tiesneša lēmumā un atzina to par pareizu. Tik un tā, protesta izvērtēšanai tika lūgts Starptautiskās tiesnešu komitejas lēmums, kas pēc cīņas materiālu izvērtēšanas secināja, ka nav neapstrīdamu pierādījumu, ka tiesneša pieņemtais lēmums būtu bijis nepareizs, līdz ar to nav pamata runāt par tā atcelšanu.

Turklāt WBA arī uzsver, ka sitiena zem jostasvietas konstatēšana un izvērtēšana, kad un vai sitienu saņēmušais bokseris var turpināt cīņu, ir tikai ringa tiesneša kompetencē.

Noraidītais protests nav pārsteidzošs iznākums, gluži pretēji, šādos gadījumos cīņas iznākumi tiek mainīti vai atcelti ļoti reti. Savukārt tas, ka Dubuā nav ticis pat pie nozīmēta revanša, atvieglo Usika tālākos plānus, kuros kā nākamā cīņa paredzēta visu titulu apvienošanas cīņa pret Taisonu Fjūriju Saūda Arābijā. Šīs cīņas precīzs datums vēl nav izziņots.

Izmantotie resursi:
https://www.wbaboxing.com/boxing-ne...

Slēpts komentārs: Einars964

  +2 [+] [-]

, 2023-10-13 17:19, pirms 7 mēnešiem
Einars964 rakstīja: Protams ka noraidīts ir šis protests. Visi ir Usika pusē un tie noraidītāji arī ir uzpirkti lai lēmumu pieņemtu labvēlīgi tam krāpniekam Usikam. Oleksandrs Usiks ir krāpnieks un viņš īstenībā zaudēja ar nokautu Dubuā. Delegāts bija uzpirkts.
beidz raudāt

     [+] [-]

, 2023-10-13 21:02, pirms 7 mēnešiem
Rasisms.

     [+] [-]

, 2023-10-13 22:22, pirms 7 mēnešiem
Saucas - Ja nevar vinnēt kaujā...