Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Čempions pret četrkārtējo

Šovakar plkst. 22:10 Maskavā (Krievija) notiks ilgi gaidītā boksa cīņa supersmagajā svarā – esošais pasaules čempions WBO versijā Sultans Ibragimovs centīsies aizstāvēt savu titulu pret četrkārtējo pasaules čempionu, leģendāro Evanderu Holifīldu.

Pirms cīņas neviens no bokseriem nav izcēlies ar skaļiem paziņojumiem un bravūrīgiem izteikumiem. Gluži otrādi – abi bokseri paslavējuši viens otru . Tomēr tas tikai pirms cīņas. Šovakar ringā mūs gaida bezkompromisa cīņa, kurā milzīga vēlme uzvarēt būs abiem – Ibragimovs vēlēsies aizstāvēt titulu, bet Holifīlds – piekto reizi kļūt par čempionu.

Protams, ik pa laikam dzirdami kritiski vārdi "vectētiņa" Evandera (drīz Holifīldam paliks 45 gadi) virzienā, tostarp nesen skeptiski par leģendāro amerikāni izteicies cits bijušais čempions Lenokss Lūiss: "Esmu pārliecināts, ka viņam apkārt ir cilvēki, kuri stāsta, ka viņš joprojām ir spējīgs uz to [kļūt par pasaules čempionu – aut.]. Vienmēr varēs atrast cilvēkus, kuri teiks to, ko tu vēlies dzirdēt. Viņi saņem naudu par savu darbu, bet tu saņem pa galvu. Evanders ir jau vecs bokseris, kura sportiskās virsotnes jau ir aiz muguras un viņš nopietni riskē ar veselību, izejot ringā."

Holifīlds vairākkārt uzsvēris, ka viņam piemīt uzvarētāja raksturs un viņš vairs neklausās tajos, kas viņu "sūta pensijā", atzīstot: "Mani maz uztrauc tas, ko saka speciālisti. Katru rītu es mostos ar lielu vēlmi trenēties un kļūt arvien spēcīgāks. Paldies Sultanam par sapņa piepildījumu – man ir iespēja cīnīties par titulu un vēlreiz kļūt par pasaules čempionu. Es gribu pierādīt ļaudīm, ka es aizvien esmu uz to spējīgs."

Krievu bokserim šī būs pirmā reize, kad jāaizstāv tituls, kuru viņš ieguva šī gada 2. jūnijā, pēc punktiem pārspējot amerikāni Šenonu Brigsu (119:109, 117:111, 115:113). Patiesības labad jāatzīst, ka šoruden Ibragimovam bija paredzēta "jostas apvienojošā cīņa" ar WBA versijas čempionu Ruslanu Čagajevu (Uzbekistāna), tomēr otrais saslima, līdz ar to abu tikšanās ringā izpalika.

Toties "baltā Taisona" cīņu ar Holifīldu nevar apturēt praktiski nekas. Ibragimovs cīņai ir noskaņojies un apzinās, ka viegli nebūs: "Esmu sagatavojies smagai cīņai ar boksa leģendu. Holifīlds ir ļoti talantīgs, viņš ir visaugstākās klases bokseris. Esmu redzējis trīs vai četras viņa pēdējās cīņas. Visi saka, ka Evanders ir par vecu, lai cīnītos, bet es tā nedomāju. Viņš pat desmitajā raundā ir tikpat "svaigs" kā cīņas sākumā. Evander, es tevi ļoti respektēju un ceru, ka mēs nodemonstrēsim lielisku cīņu."

Par cīņas favorītu tiek uzskatīts krievs Ibragimovs, taču der ielāgot, ka Holifīldam ir ne tikai 44 gadi, bet arī milzu pieredze. Ja Holifīlds šovakar uzvarēs, tad ir skaidrs, ka viņš aizies no boksa kā čempions. Par to liecina arī naģene, kuru nēsā amerikānis – uz tās rakstīts "Piektais un pēdējais".

Cīņu demostrēs Krievijas "Pirmais kanāls", boksa interesenti to varēs vērot arī internetā.

Ekspertu prognozes.
Betway.com
Ibragimova uzvara - 1.20
Neizšķirts - 26.00
Holifīlda uzvara - 4.00

Foto: AFP


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-13 21:17, pirms 17 gadiem
es par HOLIFILDU bet gribetos redzeet,ka 1ns otram MUUULI saskalda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-13 21:48, pirms 17 gadiem
pa kadu kanalu radis???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-13 22:14, pirms 17 gadiem
pēc Ledus laikmeta arī būs...
, 2007-10-13 22:21, pirms 17 gadiem
iet pa sopcastu kanals 24267
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-13 22:40, pirms 17 gadiem
To macu rāda pa televizioru,jo internetā neko nerāda,kāds zin?
, 2007-10-13 22:45, pirms 17 gadiem
visur regbijs topa tagad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-13 22:54, pirms 17 gadiem
kā var uziet uz sopcastu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-13 22:58, pirms 17 gadiem
bet kā tieši?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-13 23:06, pirms 17 gadiem
Nu johaidī Holifilds tā cīnījās un kapāja,bet uzvar Ibragimovs.
Nu nezinu cik daudz es redzēju Holifilds ne par mata tiesu nebija sliktāks,ja ne pat labāks
, 2007-10-13 23:07, pirms 17 gadiem
davaj pasaki, ibragimovs?
, 2007-10-13 23:12, pirms 17 gadiem
pa televizoru arī rāda?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Emanuels Navarete un Deniss Berinčiks. Foto: Boxing Scene
1

Vēl viens triumfs Ukrainas boksam: Berinčiks kļūst par vieglā svara WBO čempionu

Ukrainas bokseris Deniss Berinčiks San Djēgo, ASV, aizvadītajā cīņā par WBO pasaules čempiona titulu vieglajā svarā pieveica par favorītu uzskatīto meksikāni Emanuelu Navareti.
Oleksandrs Usiks cīņā pret Taisonu Fjūriju. Foto: AP/Scanpix
85

Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par neapstrīdēto pasaules čempionu

Cīņā par neapstrīdētā čempiona titulu boksa smagsvaros Oleksandrs Usiks pēc punktiem pieveica Taisonu Fjūriju, kļūstot par pirmo visu četru vadošo boksa organizāciju čempionu smagsvaros.
Džeijs Opetaija un Mairis Briedis. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
172

Briedis pēc punktiem piekāpjas Opetaijam cīņā par IBF čempiona titulu

Cīņā par IBF pasaules čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā Mairis Briedis pēc punktiem piekāpās Austrālijas bokserim Džeijam Opetaijam, piedaloties Fjūrija-Usika cīņu vakarā Saūda Arābijā.