Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

WBC čempions Beljū latvieša Brieža vietā izvēlas cīņu ar BJ Floresu

WBC čempions Beljū latvieša Brieža vietā izvēlas cīņu ar BJ Floresu
Tonijs Beljū
Foto: boxrec.com

WBC pirmā smagā svara čempions boksā brits Tonijs Beljū (27-2-1, 17 KO) tā vietā, lai cīnītos ar obligāto WBC titula pretendentu Mairi Briedi (20-0, 17 KO), piekritis divkaujai ar amerikāņu bokseri Bendžaminu “BJ” Floresu (32-2-1, 20 KO), kas paredzēta 18. oktobrī Liverpūlē, Anglijā.

Trīsdesmit trīs gadus vecais Beljū par tobrīd vakantās WBC pasaules čempiona jostas īpašnieku kļuva šā gada maijā, ar tehnisko nokautu uzveicot Kongo bokseri Ilungu Makabu (19-2, 18 KO).

Šo cīņu klātienē vēroja arī Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis, kurš nedēļu pirms tam Rīgā, uzvarot nigērieti Olenrevaju Durodolu (22-3, 20 KO), kļuva par obligāto WBC titula pretendentu. Tomēr brits izvairās no cīņas ar Briedi.

Beljū dod priekšroku iespējai nopelnīt, taču diez vai cīņā ar Mairi Briedi kases ieņēmumi būs tik lieli kā, piemēram, cīņā ar bokseriem no boksa lielvalstīm kā Anglija, ASV, Krievija vai Vācija.

"Pret mani viņš (Tonijs Beljū) ne tikai nenopelnīs, bet vēl var arī piedzīvot zaudējumu un palikt bez jostas," jūlija sākumā portālam Sportacentrs.com stāstīja Briedis.

Beljū komanda izlēmusi, ka britu bokseris, kurš pasaules reitingā ieņem trešo vietu jeb vienu pozīciju aiz Brieža, savu pirmo titula aizstāvības cīņu aizvadīs ar trīsdesmit septiņus gadus veco amerikāni BJ Floresu, kurš pasaules pirmā smagā svara bokseru rangā ir tikai 37. pozīcijā.

Šis Floresam būs jau trešais mēģinājums savā īpašumā iegūt kādu no pasaules prestižāko boksa organizāciju čempiona jostām. Viņš bijis titula pretendents uz IBO un pagaidu WBA čempiona tituliem, bet abos mačos attiecīgi atzina čempionu Denija Grīna (35-5, 28 KO) un Beibuta Šumenova (17-2, 11 KO) pārākumu. Arī cīņā ar WBC čempionu Toniju Beljū amerikānim ir maz izredžu kļūt par čempionu, taču tāda iespēja viņam ir dota.

Neskatoties uz to vai Beljū uzveiks Floresu vai nē, kā vēsta WBC prezidents, Briedim cīņa par titulu būs.


Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.