Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Briedis: "Pirms desmit gadiem neticēju, ka šāda līmeņa cīņas var notikt Rīgā"

Briedis: "Pirms desmit gadiem neticēju, ka šāda līmeņa cīņas var notikt Rīgā"
Mairis Briedis. Foto: World Boxing Superseries

Preses konferencē pirms sestdien gaidāmajiem Pasaules boksa Supersērijas pusfināliem Mairis Briedis apliecināja savu gatavību cīņai, kā arī pastāstīja par atsākto sadarbību ar treneri Vasīliju Čerņigovu.

“Mēs jau zinām, kāda ir atmosfēra Rīgā cīņas nedēļās,” preses konferenci sāka Kalle Zauerlands, WBSS valdes vadītājs. “Redzēju bildes no vakardienas atklātajiem treniņiem, redzu, ka bijusi lieliska atmosfēra un daudz līdzjutēju. Tāpat lieliski izskatījās visi četri bokseri, kuri tagad pēc Oleksandra Usika oficiālas pārejas uz smagsvariem ir četri labākie pirmās smagās svara kategorijas bokseri pasaulē. Un boksā ļoti reti ir tāda situācija, ka visi četri labākie ierodas vienuviet, lai sacenstos savā starpā. Varam to saukt par Čempionu līgu boksā. Tagad Briedim un Glovackim būs cīņa par diviem tituliem, Latvijas vēsturē tāds panākums vēl nekad nav bijis.”

Zauerlands arī atminējās iepriekšējo Supersērijas pusfinālu, kas notika Rīgā, un norādīja, ka šoreiz gaidāms tikpat iespaidīgs pasākums. Valdošā karstuma dēļ Zaurlands arī salīdzināja Rīgu ar Lasvegasu, norādot, šoreiz atbraucis uz “Las Rigas”.

Mairim Briedim preses konferencē vispirms tika vaicāts par viņa karjeras vienīgo zaudējumu (pret Oleksandru Usiku). “Tā bija viena cīņa,” pēc apdomas brīža teica Briedis. “Tagad būs cita cīņa, citos apstākļos, pavisam viss bijis citādi – treniņapstākļi, noskaņojums... Šī man būs otrā iespēja, darīšu visu, lai to izmantotu.”

Polijas bokseris Kšištofs Glovackis tikmēr vēlreiz izteicās, ka ir priecīgs par iespēju būt Rīgā un sagaida lielisku cīņu, kārtīgu karu: “Savas izredzes pret Briedi novērtēju ļoti labi, esmu lieliskā formā, bet ko nu šeit daudz runāt, tas būs jāpierāda ringā. Ko man nozīmētu iegūt Muhamedi Ali trofeju? Tā būtu neatkārtojama un lieliska lieta, turklāt vēl ar iespēju apvienot visus titulus. Ceru, ka arēnā netrūks arī līdzjutēju no Polijas.”

Briedim tika pieminēts Glovacka teiktais par to, ka šī cīņa būs “karš”: “Pieļauju, ka tas ir citādi domāts, nevis tieši. Pārāk skaļi teikts. Es pats šādu vārdu droši vien neizmantotu.”

“Ļoti forši, ka Latvijā kaut kas tamlīdzīgs var norisināties,” Briedis teica par diviem Supersērijas pusfināliem. “Ja man kāds pirms desmit gadiem vaicātu, tad es nekad neticētu, ka Latvijā var notikt tāda līmeņa boksa pasākumi, pie mums atbraukuši labākie bokseri no visas pasaules, kuri cīnīsies par čempionu jostām. Tā ir tāda kā sapņa piepildīšanās.”

“Šobrīd visi darbi un sagatavošanās cīņai jau paveikta,” teica Briedis. “Tagad jānāk pie jums, uz šejieni parunāt, tad svēršanās vēl. Tās visas tādas detaļas. Pašam savu fizisko sagatavotību laikam nebūtu labi slavēt, par to jums jāvaicā treneriem. Bet treneri ir apmierināti ar situāciju, esam gatavi cīņai.”

Briedim tika vaicāts par atsākto sadarbību ar treneri Vasīliju Čerņigovu. “Varētu teikt tā, ka aizbraucu paceļot ka kā Sprīdītis aizbraucu paceļot pa pasauli, paceļoju, sapratu, ka nekur nav tik labi kā mājās, tāpēc arī atsākām sadarbību. Tas noteikti ir palīdzējis, vairāk tieši emocionāli. Tā bija mana otra trenera Dmitrija Šiholaja ideja, un ļoti nākusi par labu, Čerņigovs man atmiņā atgriezis vairākas interesantas lietas. Tāpat gribu pieminēt, ka manā komandā atgriezies arī Agris Freija, fiziskās sagatavotības treneris, arī viņš manī ielika daudz darba, sagatavojot gan fiziski, gan emocionāli.”

Atšķirībā no Brieža Glovackis ringā sestdien iekāps jau kā WBO čempions. Viņš pats gan norādīja, ka tam nekādas lielas nozīmes nav un visas viņa domas tik un tā ir par cīņu pret Briedi: “Tas, ka man ir josta, neko nenozīmē.” Glovackim arī tika vaicāts, vai viņš nesatraucas par to, ka Briedim būs mājas priekšrocības, bet poļu bokseris īsi atbildēja, ka par to nesatraucas. Šeit ierunājās arī Zauerlands, sakot, ka Briedis ir latvietis, bet tiesneši gan nebūs latvieši: “Turklāt jāatgādina, ka iepriekšējā reizē, kad Briedis cīnījās Supersērijā savās mājās, viņš zaudēja tieši pēc punktiem, ar tiesnešu lēmumu.”

Skaties WBSS pusfinālu cīņas HD tiešraidē bez reklāmām - tvplaypremium.lv!


, 2019-06-12 17:22, pirms 5 gadiem
Glovackis ir neierasti pārliecināts. Man ir aizdoma, ka viņam ir inside info no Brieža sparinga partneriem. Kāpēc? Man nav kkā ticības, ka Briedis ir pilnībā izveseļojies. Es tiešām ceru, ka Briedis ir vesels un parādīs līdzīgu boksu kā pret Usiku, bet viss atkarīgs no veselības, par to info ir skopa.
Slēpts komentārs: sandis444444
Slēpts komentārs: snauks
, 2019-06-12 18:29, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Glovackis ir neierasti pārliecināts. Man ir aizdoma, ka viņam ir inside info no Brieža sparinga partneriem. Kāpēc? Man nav kkā ticības, ka Briedis ir pilnībā izveseļojies. Es tiešām ceru, ka Briedis ir vesels un parādīs līdzīgu boksu kā pret Usiku, bet viss atkarīgs no veselības, par to info ir skopa.
Kurš bokseris nav pārliecināts publiskajā telpā, pirms boksa cīņām?
, 2019-06-12 21:14, pirms 5 gadiem
Lai Mairim veicās, jātur īkšķi!!!
, 2019-06-13 01:09, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Briedis: "Pirms desmit gadiem neticēju, ka šāda līmeņa cīņas var notikt Rīgā"

Izbrīna šis Brieža teiktais.. laikam Mairis ir aizmirsis ka viena šāda cīņa un par tām pašām jostām jau bija, pret Usiku, jo Usiks uz Rīgu toreiz atbrauca kā WBO jostas īpašnieks un Mairis bija WBC jostas īpašnieks, tagad pat viņš nav šīs jostas turētājs, viņš ir pretendents uz WBC jostu, tā ka tā cīņa pret Usiku bija daudz prestižāka kā cīņa pret Glovacki, arī Usika vārds boksa pasaulē ir daaudz skaļāks par Glovacki.

Vienīgi uz spēles visticamāk ir likta Maira nākotne, jo zaudējums diez vai liks nākotnei izskatīties rožainai, tomēr jau 34 gadi Mairim. Mairim jāuzvar, viņam citu variantu nav lai karjera pa lielam nebeigtos.
Ai nu beidz, arī zaudējums Mairim karjeru nesabojās. Arī uz nākamo Maira cīńu arēna Rīga būs pilna. Ilgi boksēties nav palicis, tas gan ... bet vēl kādus 2-3 gadus boksēt dēł honorāra mierīgi var. Pat ja zaudēs Glovackim tās nebūs beigas.
, 2019-06-13 10:22, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Briedis: "Pirms desmit gadiem neticēju, ka šāda līmeņa cīņas var notikt Rīgā"

Izbrīna šis Brieža teiktais.. laikam Mairis ir aizmirsis ka viena šāda cīņa un par tām pašām jostām jau bija, pret Usiku, jo Usiks uz Rīgu toreiz atbrauca kā WBO jostas īpašnieks un Mairis bija WBC jostas īpašnieks, tagad pat viņš nav šīs jostas turētājs, viņš ir pretendents uz WBC jostu, tā ka tā cīņa pret Usiku bija daudz prestižāka kā cīņa pret Glovacki, arī Usika vārds boksa pasaulē ir daaudz skaļāks par Glovacki.

Vienīgi uz spēles visticamāk ir likta Maira nākotne, jo zaudējums diez vai liks nākotnei izskatīties rožainai, tomēr jau 34 gadi Mairim. Mairim jāuzvar, viņam citu variantu nav lai karjera pa lielam nebeigtos.
Tu no sākuma izlasi, ko viņš vispār saka. 10 gadus atpakaļ bija viņa pirmā cīņa profos, un loģiski, ka viņš pat sapņos nevarēja iedomāties, ka kādreiz uz Rīgu atbrauks gan tādas boksa zvaigznes, gan Supersērija, funkcionāri, referee no Lasvegasas, ringa anouncers Lenons jaunākais utt utp. Un tas viss ir tikai un vienīgi Maira nopelns.
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.