Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kuļikauskis nākamo boksa cīņu aizvadīs Krievijā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kuļikauskis nākamo boksa cīņu aizvadīs Krievijā
Artūrs Kuļikauskis ar izcīnīto Latvijas čempiona jostu
Foto: Jānis Eisaks

Viens no mūsu valsts perspektīvākajiem profesionālā boksa pārstāvjiem, Latvijas čempions boksā pirmajā smagajā svarā Artūrs Kuļikauskis (13-18-3, 6 KO) 25. aprīlī Krievijā aizvadīs desmit raundu boksa cīņu ar vietējo sportistu, WBA Āzijas boksa padomes pirmā smagā svara čempionu Maksimu Maslovu (13-1-1, 8 KO).

Divdesmit trīs gadus vecais Artūrs Kuļikauskis šobrīd ir otrs Latvijas veiksmīgākais bokseris. Baušķenieks pasaules rangā pirmā smagā svara kategorijā (- 91 kg) ieņem 51. vietu, savukārt mūsu valsts labākais bokseris, IBA pasaules čempions Mairis Briedis (11-0, 9 KO) šajā pašā reitingā ierindots divdesmit astotajā pozīcijā.

Kuļikauskis ir ļoti sīksts bokseris, to pierāda viņa sīvās cīņas punkts punktā ar pirmā kaluma bokseriem, kā, piemēram, ar Britu impērijas čempionu Dīnu Frencisu (34-5-1, 26 KO), EBU Eiropas un WBC internacionālo čempionu Mirko Largetiju (20-0, 12KO), IBF interkontinentālā čempiona titula pretendentu Dariušu Seku (19-1-1, 7 KO), EBA Eiropas čempionu Serveru Jemurlajevu (22-1, 8 KO), WBC un EBU Eiropas čempionu Mateušu Masternaku (31-1, 23 KO), WBA interkontinentālo čempionu Iago Kiladzi (20-1, 13 KO), WBC Dienvidjūras čempionu Zakaraiju Azozi (13-2-2, 9 KO), WBF čempionu Teriju Karlu (30-5, 19 KO) u.c. ne mazāk titulētiem atlētiem. Tiesa, lai arī Artūrs saviem pretiniekiem lika nopietni pasvīst, nevienu no pieminētajiem vīriem mūsu sportistam nav izdevies uzvarēt.

Protams, tas nenozīmē, ka Artūram nav uzvaru…. Starp latvieša atpazīstamākajiem „upuriem” ir EBU Eiropas čempions Jurijs Barašians (27-6, 18 KO), Francijas labākais pirmā smagā svara bokseris Jurijs Kajambre Kalenga (19-1, 13 KO), bijušais Britu impērijas čempions Leons Viljamss (9-6, 4 KO) un Lietuvas čempions Sergejs Rozvadovskis (6-1-2, 5 KO).

Uz doto brīdi Kuļikauskis uzkrājis trīs cīņu uzvaru sēriju, pēdējā cīņā atzīmējoties ar uzvaru pār Marko Zupkoviču (5-1, 2 KO), kas austrietim bija pirmā sakāve karjerā.

Arī Maksims Maslovs pēc pēdējās sakāves, ko viņam 2010. gadā sarūpēja ukrainis Jaroslavs Zavarotnijs (16-6, 14 KO), atņemot EBU-EE smagā svara čempiona titulu, uzkrājis trīs cīņu uzvaru sēriju.

Maslovs pērnā gada septembrī debitēja pirmajā smagajā svara kategorijā un jau debijas mačā šajā svara kategorijā viņš aizvadīja cīņu par vakanto WBC Āzijas boksa padomes čempiona jostu ar Kazahstānas pārstāvi Eljoru Gulomovu (8-3-1, 7 KO), kurā izcīnīja uzvaru.

Viņš aizvadīja vienu veiksmīgu šī čempiona titula aizstāvības cīņu, kas notika šā gada martā, divpadsmit raundu cīņā pēc punktiem pārspējot azerbaidžāni Anaru Mamadovu (6-2, 0 KO), bet tagad gaida cīņu ar Artūru Kuļikauski.
Jāatzīmē, ka krievs savulaik uzveicis vienu citu Latvijas pārstāvi – Florianu Strupīti (2-27, 2 KO). Lai nogādātu latvieti nokautā Maslovam bija nepieciešams nedaudz vairāk par minūti.

Izmantotie resursi:
boxrec.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-12 23:16, pirms 10 gadiem
Bija tāda lieta. Pie tam Razvodovskis bija un ir reāli labs, kas parāda to, ka Artūrs jau savā otrajā cīņā lika saprast, ka viņš tālu tiks. Razvodovskis pēc tam Ulrihu nokautēja.