Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Supersērijas pusfinālists Tabiti cer revanšēties Dortikosam un pāriet uz smagsvariem

Rolands Eliņš

Supersērijas pusfinālists Tabiti cer revanšēties Dortikosam un pāriet uz smagsvariem
Endrjū Tabiti. Foto: World Boxing Superseries

ASV bokseris Endrjū Tabiti nav aizvadījis nevienu cīņu kopš pagājušā gada vasaras, kad Supersērijas pusfinālā Rīgā piekāpās Junjelam Dortikosam. Tabiti savas pārstāvētās „Mayweather Promotions” rīkotajā video intervijā pastāstīja par vēlmi revanšēties Dortikosam un pēc tam turpināt karjeru smagsvaru kategorijā.

Endrjū Tabiti, kurš savas profesionālās boksera karjeras vienīgo zaudējumu piedzīvoja 2019. gadā Rīgā, kopš tā laika ringā nav atgriezies un šobrīd to arī nemaz nevar darīt koronavīrusa pandēmijas dēļ. Taču Tabiti video intervijā pastāstīja par saviem tuvākās nākotnes plāniem Maira Brieža pārstāvētajā pirmā smagā svara kategorijā.

„Mans īstermiņa mērķis ir iegūt dažas čempiona jostas pirmā smagā svara kategorijā, lai šis, cerams, varētu būt mans pēdējais gads šajā divīzijā,” sacīja Tabiti. „Vēlos tikt pie revanša pret Dortikosu un iegūt viņa čempiona jostu, bet pēc tam tikt arī pie WBC jostas. Tad pēc kāda pusotra gada došos uz smagsvariem. Man ir noskatīti bokseri, pret kuriem varētu cīnīties, domāju, ka man ir prasmes, lai pieveiktu arī Endiju Ruisu, domāju, ka varu viņu uzvarēt.”

Tabiti arī izteicās par ukraiņu bokseri Oleksandru Usiku, kurš nesen pacēlās uz smagsvaru klasi. 30 gadus vecais Tabiti norādīja, ka Usikam būs grūti smagsvaros sacensties ar garākiem un masīvākiem pretiniekiem, taču viņš ar savu neparasto cīņas stilu var radīt problēmas citiem. „Noteikti vēlētos cīņu ar Usiku, kad pāriešu smagsvaru divīzijā,” teica Tabiti.

Neviens no pagājušā gada Supersērijas pusfināla dalībniekiem pirmā smagā svara kategorijā, ieskaitot Briedi, kopš tā laika nav aizvadījuši profesionālo cīņu. Pārcelta tika arī Brieža un Dortikosa cīņa finālā, kurā bija paredzēts Dortikosam aizstāvēt savu IBF titulu.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/tabiti-...