Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usika un Fjūrija plānota cīņa uz izjukšanas robežas

Rolands Eliņš

Usika un Fjūrija plānota cīņa uz izjukšanas robežas
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Maz ticams, ka 29. aprīlī varētu norisināties iepriekš plānotā boksa smagsvaru titulu apvienošanas cīņa starp Oleksandru Usiku un Taisonu Fjūriju, britu medijus informējis Usika promouters Alekss Krasjuks, kamēr Fjūrijs šo dienu izmantoja, lai piesolītu Usikam vēl sliktākus finansiālos nosacījumus nekā iepriekš.

Publiski gan Taisons Fjūrijs, gan Oleksandrs Usiks bija izteikuši savu vēlmi aizvadīt savstarpēju cīņu, kas varētu būt viens no mūsdienu boksa grandiozākajiem notikumiem, kronējot pirmo neapstrīdēto pasaules smagsvaru čempionu četru jostu ērā. Abas puses par plānoto cīņu runā jau ilgāku laiku, pat tika nosprausts konkrēts datums (29. aprīlis) un pat panākta vienošanās par finansiālajiem nosacījumiem. Taču tas nebūt nenozīmē, ka cīņa patiešām notiks, turklāt šobrīd tā ir uz izjukšanas robežas.

Usika promouters Alekss Krasjuks intervijā britu medijiem norādīja, ka 15. februārī bija ticies ar Fjūrija promouteri Frenku Vorenu un futbola Premjerlīgas spēles laikā starp abām pusēm tika panākta vienošanās par ienākumu sadali pēc principa 50:50, ņemot vērā, ka abi bokseri ir pasaules čempionu statusā. Usikam ir WBO, WBA un IBF čempiona jostas, kamēr Fjūrijs ir WBC čempions.

"Visi piekrita tam, mums vajadzēja tikai Fjūrija personīgu piekrišanu," teica Krasjuks. "Bijām vienojušies par 50:50 sadalījumu, bet Fjūrijs tad paaugstināja savas prasības, kā arī noraidīja priekšlikumu, ka uzvarētājs saņemtu ienākumu lielāko daļu. Kopš tā laika no Taisona neesam dzirdējuši neko tādu, kas apliecinātu viņa nolūkus piekrist šai cīņai."

Attiecīgi Krasjuks rēķinās ar to, ka aprīlī šī grandu cīņa nenotiks: "Pat ja notiek tāda lieta, ka Fjūrijs šodien pieceļas un pasaka, atvainojiet, izdarījos muļķīgi, kavēju notikumus, bet tagad esmu visam gatavs, pat tādā gadījumā ir palicis ļoti maz laika. Būtu nepieciešams nokārtot vairākas formalitātes, un pēc tam paliktu maz laika cīņas reklamēšanai, un šāda mēroga cīņas nevar rīkot tā uz ātru roku – tāpēc nedomāju, ka tas ir ticami."

Vorens tikmēr BBC norādīja, ka lēmums par cīņas norisi tiks pieņemts nedēļas nogalē. Savukārt Fjūrijs pats nolēma, ka šodien ir īstais brīdis, lai savos sociālajos tīklos publicētu video, kurā viņš vēl vairāk paaugstināja savas prasības, piesolot Usikam vairs tikai 30% no ienākumiem. "Un ar katru nākamo dienu, ko tu kavējies, es no sava piedāvājuma noņemšu vēl vienu procentu," sacīja Fjūrijs.

Lai arī šādos gadījumos ierasts, ka abas puses cīņas nenotikšanā vaino viena otru, Usikam par labu runā viņa vēsture. Usiks vairākkārt gan krūzeros, gan smagsvaros piekritis smagām cīņām pretinieka teritorijā un ar (saviem mērogiem) nepārspīlētām finansiālajām prasībām, ieskaitot arī nu jau piecas (!) titulu apvienošanas cīņas, ko parasti ir ļoti grūti noorganizēt vairāku organizāciju iesaistes dēļ. Savukārt Fjūrijam iepriekš jau nojuka cita plānotā grandu cīņa, kad ilgstoši tika runāts par cīņu pret Entoniju Džošua.

Usikam līdz ar to nākamā cīņa varētu būt pret britu Danielu Dubuā, kurš ir WBA titula obligātais pretendents. Krasjuks norādīja, ka WBA titulu Usikam varētu nākties aizstāvēt pirmo. Rinda ar pretiniekiem gan nav īsa – cits brits Džo Džoiss, kura rēķinā jau ir uzvara pār Dubuā, ir obligātais pretendents uz WBO jostu, kamēr horvāts Filips Hrgovičs ir pirmais rindā uz Usika IBF titulu.

WBA šovakar paziņoja, ka ilgi negrasās gaidīt un, ja šodienas laikā (kas ir iepriekš noteiktā termiņa beigas) Usikam nebūs vienošanās par titulu apvienošanas cīņu, tad oficiāli liks viņam aizstāvēt titulu pret Dubuā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/boxing/64...

Kurš, tavuprāt, šo cīņu vēlas mazāk?

  • 25

  • 322


  +1 [+] [-]

, 2023-03-10 21:25, pirms gada
"Un ar katru nākamo dienu, ko tu kavējies, es no sava piedāvājuma noņemšu vēl vienu procentu," sacīja Fjūrijs.

Kavējies? Pēc raksta noprotams, ka viss jau bija sarunāts un tikai Fjūrija piekrišana bija palikusi... attiecīgi tas, kurš kavējas, ir Fjūrijs...

     [+] [-]

, 2023-03-10 21:37, pirms gada
Usyks vienmēr gatavs cīnīties pretinieku teritorijā
tā ka secinu ka Fury nomīza

  -2 [+] [-]

, 2023-03-10 22:53, pirms gada
Rinn rakstīja: Usyks vienmēr gatavs cīnīties pretinieku teritorijā
tā ka secinu ka Fury nomīza
patiesībā,ja Fjūrijs ik pa laikam,kā džipsijs nenoēstos ripains,tad optimālajā formā arī Usikam nebūtu nekādu variantu,godīgi sakot,ar to masu,kāda ir viņam,kaut kādā mērā kustībās viņš reāli atgādina Muhamedu Ali!

  +2 [+] [-]

, 2023-03-10 22:56, pirms gada
Fjūrijam krāniņš raustās , tāpēc arī negrib 50:50,

     [+] [-]

, 2023-03-11 01:15, pirms gada
Fury kretiins, ja noluņos šito cīņu, tad konkrēts ne-favorīts! Konkrēti apnicis kā dižojas ar vienu jostu... cerams ka viām Joe Joyce nākošais pretī un tāpat nostrādās viņu!

     [+] [-]

, 2023-03-11 03:44, pirms gada
henrijz rakstīja: Fury kretiins, ja noluņos šito cīņu, tad konkrēts ne-favorīts! Konkrēti apnicis kā dižojas ar vienu jostu... cerams ka viām Joe Joyce nākošais pretī un tāpat nostrādās viņu!
pēc Mike un Lenoxa...bokss principā ir miris(lai kā man patiktu brāļi Kļičko),kaut kas līdzīgs ir ar F1 nosimulējiet Sennu,Manselu,Prostu,Patrēzi,to pašu Šūmaheru,ar Verstapenu,Hamiltonu,utt... un redzēs kā būs!!! SENNA NR1!

     [+] [-]

, 2023-03-11 09:30, pirms gada
Usiks esot piekritis 30/70 naudas sadalījumam, tikai ar noteikumu, ka Fjūrijs 1 milionu ziedo Ukrainai.

     [+] [-]

, 2023-03-11 09:31, pirms gada
Messi_labakais rakstīja: Fjūrijam krāniņš raustās , tāpēc arī negrib 50:50,
Pro bokss ir bizness. Un Fjūrijs saprot, ka viņš ir tas, kas atnesīs tai cīņai lielo piķi. Un bez Usika viņam ir varianti, paņemt jebkuru angli, iedot tam grašus un tapat uz to cīņu savāksies pilns stadions un rezultātā viņš nopelnīs vairāk/tikpat/vai vismaz tuvu tikpat cik ar Usiku sitoties...Usikam turpretī daudz variantu nav - nu būs viņam jāsitās pret to Dubuā, tur būs graši tāpat...visur nauda, nauda, nauda. Čempionu ar 3 jostām gan atstat uz 30:70 arī šķiet bezmaz nebijis gadījums un Usiks ar to saprot un diezvai atļaus sevi par muļķi apcelt. Karoč es šeit redzu, ka Usiksvelk uz 50:50, Fjurijs paziņo par 30:70 - tad vienīgā reālā iespēja vienoties ir par 40:60
P.s S. jā, it kā esot vienojušies, palikušas rik dažas detaļas