Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

"Boksa akadēmijas" uzvarētājs Zariņš gatavojas debijai profesionāļos

Rolands Eliņš

"Boksa akadēmijas" uzvarētājs Zariņš gatavojas debijai profesionāļos
Ričards Zariņš. Foto: no sportista Instagram

Latvijas jaunais bokseris Ričards Zariņš pirmajā aprīlī aizvadīs savu pirmo oficiālo cīņu profesionālajā boksā, pavēstījis viņa pārstāvis Kristaps Zutis. Zariņš intervijā portālam Sportacentrs.com izteica gatavību pēc veiksmīgās dalības boksa realitātes šovā sevi apliecināt arī lielajā boksā.

Ričards Zariņš iepriekšējā gadā piedalījās "Boksa akadēmijā", "Go3" platformā pieejamajam sporta šovam, kura laikā dalībniekiem bija iespējas aizvadīt boksa treniņus pieredzējušu treneru vadībā un bija jāpārvar dažādi pārbaudījumi, lai varētu sevi pēc iespējas labāk apliecināt finālā, kas tika aizvadīts pret paralēla Lietuvas projekta labākajiem pārstāvjiem.

Latvijas puse šīs cīņas summā piedzīvoja zaudējumu, pie vienas uzvaras Kauņā notikušajā šovā tomēr izdevās tikt, un to paveica jaunais sportists Ričards Zariņš, kuram turklāt pēdējā brīdī nomainījās pretinieks un gaidītā pretinieka vietā stājās 27 gadus vecs Lietuvas bokseris, taču tāpat izdevās gūt negaidītu uzvaru. Tagad Zariņš ir noslēdzis sadarbības līgumu ar "Boksa akadēmijas" veidotāju Kristapu Zuti un grasās spert pirmos soļus profesionālajā boksā.

"Domāju, ka sava veida atšķirības, protams, būs, bet nu būtība ringā jau tāda pati vien būs," teica Zariņš sarunā ar Sportacentrs.com. "Protams, ar interesi gaidu savu pirmo oficiālo cīņu, ceru apliecināt sevi no labākās puses, lai karjeru varētu sākt ar uzvaru. Parasti es vispār pirms savām cīņām īpašu satraukumu nejūtu, tikai cīņas dienas rītā varbūt nedaudz."

Zariņa cīņa paredzētā pirmajā aprīlī Rīgā "King of Kings" jeb KOK rīkotajā pasākumā, kurā cīņa būs arī Zutim. Viņu pretinieki pagaidām nav izziņoti.

Zariņš atzīmēja, ka labi apzinās, ka, lai piepildītu savu mērķi un cīnītos par čempiona jostām, vēl jāiet tāls un grūts ceļš uz priekšu, bet viņš pauda apņēmību izcīnīt savu vietu zem boksa saules. "Galvenais mērķis ir sevi pierādīt sportiskajā ziņā, ceru, ka savas karjeras laikā varēšu cīnīties par čempiona jostām un iegūt tās. Saprotu, ka boksā ir arī citi apsvērumi un ka tas citiem ir arī bizness, bet man jākoncentrējas tieši uz sportu un cīņām."

"Ar cīņu sportu nodarbojos jau krietnu laiku, sāku ar kikboksu, bet, kad pārvācos uz Rīgu, mani kaut kā pievilināja bokss," stāstīja Zariņš. "Sāku sekot Latvijas bokseriem un aktualitātēm, kādu laiku tā arī mētājos pa Rīgas boksa zālēm līdz satiku Kristapu Zuti, kurš man pievērsa uzmanību un laikam saredzēja, ka es patiešām vēlos šo ceļu. Tagad pie trenera Normunda Vārenberga trenējos boksā vairākas dienas nedēļā, papildus vēl arī fiziskās sagatavotības treniņi, reizē arī mācos attālināti un piestrādāju."

Aicināts nosaukt savus elkus un paraugus boksā, Zariņš atzīmēja gan savu mentoru Kristapu Zuti, gan pazīstamo ASV bokseri Džervontu Deivisu, pasaules čempionu trīs svara kategorijās. "Viņš arī ir tāda īsa auguma bokseris, līdzīga kā es, un daudz sekoju viņa cīņām," sacīja Zariņš. Savukārt par Zuti viņš izteicās, ka no viņa daudz ko mācās, ieskaitot arī to, kā veidot savu brendu un pasniegt sevi arī ārpus ringa.