Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Glovackis liek punktu boksera karjerai

Rolands Eliņš

Glovackis liek punktu boksera karjerai
Kšištofs Glovackis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Polijas bokseris Kšištofs Glovackis, Latvijas auditorijai plašāk iepazīts ar skandalozo cīņu Rīgā 2019. gadā, pavēstījis, ka liek punktu savām profesionāla boksera gaitām. Glovackis bija zaudējis trīs no iepriekšējām četrām cīņām.

"Lai sāktu jaunu posmu savā dzīvē, vispirms jānoslēdz iepriekšējais," savā paziņojumā raksta Kšištofs Glovackis. "14 gadi boksā, daudz paveikta darba, daudz izlietu sviedru un daudz ziedotu nervu, taču arī simtiem lielisku atmiņu. Kopā ar atbalstītājiem piepildīju savu sapni, kļūstot par pasaules čempionu. Turklāt uzskatu, ka boksera karjeras laikā esmu nobriedis kā personība, ar ilgstošu darbu treniņos apguvis disciplīnu un pazemību."

"Kā cīkstonim man ir grūti pieņemt, ka šis posms manā dzīvē ir noslēdzies," turpināja Glovackis. "Taču mana pēdējā cīņa apstiprināja manu pārliecību, ka pienācis laiks dot ceļu jaunajiem bokseriem." Viņš norādīja, ka lēmums pieņemts kopā ar saviem ilggadējiem promouteriem, kuriem viņš pateicās par ilgo sadarbību un kopā paveikto.

Glovackis joprojām ir izlikts pasaules krūzeru ranga "Top15", tiesa, 36 gadus vecais bokseris savās iepriekšējās cīņās pret augsta līmeņa pretiniekiem – Lorensu Okoliju 2021. gadā un Ričardu Riakporu pirms diviem mēnešiem – nespēja nodemonstrēt konkurētspējīgu sniegumu. Kopš sava skandalozā zaudējuma Mairim Briedim 2019. gada vasarā Rīgā Glovackis uzvarēja tikai vienā cīņā no trim.

Pēc zaudējuma Briedim, kurā pēc neatļautu sitienu apmaiņas un Brieža elkoņa sitiena rupju kļūdu pieļāva ringa tiesnesis, ļaujot otrajam raundam un attiecīgi arī Latvijas boksera uzbrukumiem turpināties vēl ilgi pēc gonga noskanēšanas, sekoja Polijas puses oficiāli protesti un apelācijas, kas beigās noveda pie tā, ka Briedim no WBO titula vajadzēja atvadīties. Glovackis vairākkārt izteica savu vēlmi aizvadīt revanša cīņu pret Briedi, taču tas praksē tā arī nepiepildījās.

Glovackis karjeru pabeidzis ar bilanci 32-4. Viņš pasaules čempiona titulu WBO versijā ieguva 2015. gadā, kad negaidīti pieveica Marko Huku, un šī cīņa, kurā Glovackis atguvās no nokdauna un 11. raundā nokautēja pretinieku, tika nosaukta par vienu no gada labākajām cīņām. Pēc gada Glovackis titulu zaudēja tobrīd uzlecošajai superzvaigznei Oleksandram Usikam un pēc tam piedalījās Supersērijas otrajā sezonā, kur sasniedza pusfinālu.

Glovackis Rīgā cīnījies divreiz – vēl viņš to darīja 2017. gada septembrī, piedaloties Supersērijas cīņu šovā.