Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Briedim trauma, cīnīsies ne ātrāk kā maijā

Briedim trauma, cīnīsies ne ātrāk kā maijā
Mairis Briedis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

IBA Pasaules čempions boksā Mairis Briedis 2014. gadā pirmo cīņu aizvadīs ne ātrāk kā maija mēnesī, pirms tam izejot rehabilitācijas procesu gūtā rokas savainojuma sadziedēšanai.

Gatavojoties pirmajai šī gada cīņai, kura sākotnēji bija paredzēta 14. martā Arēnā Rīga, Briedis iedzīvojās kreisās rokas spieķa kaula galviņas stresa lūzumā, kas nozīmē, ka vismaz uz mēnesi ir jāaizmirst par boksa treniņiem. Līdz ar to šobrīd mainās arī Brieža plāni 2014. gadam, jo pirmo cīņu nebūs iespējams aizvadīt ātrāk kā maija mēnesī. Tie tiks precizēti redzot kā noris boksera rehabilitācija.

Mairis Briedis: "Jau pirms pagājušā gada novembrī aizvadītās titulcīņas kreisās rokas elkonī jutu sāpes. Toreiz trenējos un cīnījos zem špricēm, jo pēc sonogrāfijas izskatījās, ka roka ir pārpūlēta un pietiks vien to pēc cīņas atpūtināt, lai sāpes pārietu. Reālajā dzīvē tas tā diemžēl nerealizējās un, gatavojoties pirmajai šī gada cīņai, ar laiku sāpes elkonī kļuva tik neizturamas, ka nebija iespējams ne boksēt, ne pilnvērtīgi trenēties, bet pēc pāris nedēļām man jau bija jāuzsāk sparingu nometne. Veicām padziļinātu izmeklēšanu, kas elkonī uzrādīja lūzumu."

2013. gada 22. novembrī Liepājas Olimpiskajā centrā Briedis, pēc pieciem raundiem pārspējot čehu Ļubošu Šudu, pārrakstīja neatkarīgās Latvijas boksa vēsturi, kļūstot par pasaules čempionu smagsvariem (91kg) Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā.


Slēpts komentārs: cukurs
, 2014-02-07 15:11, pirms 10 gadiem
cukurs rakstīja: Nav ko mocīties kaprālim. Jābeidz karjera un jābrauc ielas patrulēt Ķengaragā.
hahahaaa
, 2014-02-07 16:26, pirms 10 gadiem
reāli bēdīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.